: Dethleffs 2011: Tourist HD – den nye hevetaksvogn | Din Fritid

Dethleffs 2011: Tourist HD – den nye hevetaksvogn

Tourist, som egentlig er en del av Dethleffs 2012-modellprogram, hadde premiere allerede på Ferie for Alle messen i Danmark i februar, så publikum kunne få en forsmak på alt det spektakulære til 2012.

Tourist er en forsmak på Dethleffs modellår 2012 – et nytt ”gammelt” konsept!

Fram til 1970 var hevetakscampingvogner en fast del av Dethleffs modellprogram. Da reisevanene endret seg, ble denne modelltypen utfaset. I forbindelse med Dethleffs 80 års jubileum i 2011 har man husket på sin historie innenfor dette området og presenterer derfor Tourist HD 460 V, som er en vaskeekte hevetakscampingvogn, som spesielt vil tiltale campere, som kjører mye.

Tourist briljerer på grunn av sine dynamiske kjøreegenskaper. Takket være hevetaket, som helt enkelt klappes ned og spennes fast under kjøring, og en bredde på 2,10 m samt sin aerodynamiske form er den en perfekt kjørevogn – også til lange turer – der man ikke har kompromisset med komforten. Som et spesielt kjennetegn er Tourist HD’s ytre helt og holdent i GFK. Det hvelvede hevetaket, som kan bestilles med et eller to vinduer som ekstrautstyr, passer dessuten perfekt til vognens form. Selv med nedsenket hevetak har Tourist HD en ståhøyde på opp til 192 cm. Med oppslått tak har den en luksuriøs høyde på 217 cm. På grunn av dens praktiske og funksjonelle utstyr, som gir avkall på overflødig luksus, overbelastes hverken pengepungen eller vognens vekt. I kjøreklar stand veier den nemlig bare 1.095 kg.

Dethleffs Touist i standard hvitt

To farger

Tourist HD tilbys i to utvendige farger: standard i hvitt og som tilvalg i cacao grey. Campingvognen er virkelig elegant med sine tonede vinduer, et stort frontvindu og sin aerodynamiske form, som minner om Aero Style. Også innvendig satser Dethleffs på en tiltalende design.

Tourist tilbys i to tofargede tredekorer, nemlig i den lyse sand/alme-dekor eller i den litt mørkere calva/eple-dekor. Velg mellom to bomiljøer i bourgogne eller beigebrun, som passer perfekt til vognen.

Tourist HD tilbys i første omgang som en modell 460 V, som har en fantastisk planløsning, der det er masser av plass. I fronten er det en dobbelt dinette. På grunn av det store panoramavinduet, som hvelver seg over sittegruppen, føles det som om, man sitter på en veranda. Rett ved siden av inngangsdøren med runde kanter, ligger kjøkkenet. Med de standardmessige to kokebluss, en ferskvannsdunk og et 60 liters kjøleskap med fryseboks er her alt, det man trenger til en campingferie. Som ekstrautstyr kan det tilvelges et 3. kokebluss, et større kjøleskap og sågar en mikrobølgeovn.

Etter 40 års fravær presenterer Dethleffs igjen en ekte hevetakscampingvogn

De to enkeltsengene bak er forbundet i midten og kan derved utvides til en stor soveplass via et uttrekk. Enkeltsengene er anbrakt på podier, noe som gir oppbevaringsplass til diverse ting. Oppbevaringsrommet under de oppfellbare sengene har dessuten to store utvendige serviceluker, som ligger overfor hverandre. På toalettrommet, som har samme tredekor som interiøret, er det plassert et svingbart kassettoalett og en flott designerhåndvask.

Chassiset på Tourist HD er plassert lavt, og det kommer kjøredynamikken til gode. Dermed er det også enkelt å gå inn i vognen selv uten stigtrinn. Gasskassen, der luken åpnes oppover, er bygd liggende innvendig slik at Tourist får en flott front. De to alu-manøvreringshåndtakene på fronten og endeveggen gjør det enkelt å manøvrere vognen på campingplassen. Vognens tillatte totalvekt er som standard 1.300 kg og som ekstrautstyr tilbys en vektforhøyelse til 1.500 kg.

Tourist HD kombinerer de kjøretekniske fordelene ved en hevetaksmodell med et storslått romkonsept og et aerodynamisk, elegant, sporty design. Den lave totalhøyden på 2,35 m med nedsenket tak, den lave vekten og vognens lave tyngdepunkt garanterer ren kjøreglede.

Sittegruppen i Dethleffs Touist HD

Les mer her: www.dethleffs.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden