: Sverige: Torne Camping & Fiskecamp - smålandsk natur og fiskeeventyr | Din Fritid

Sverige: Torne Camping & Fiskecamp - smålandsk natur og fiskeeventyr

Man skal bare kjøre snaue 400 km fra Svinesund for å komme til et lite eventyrland for naturelskere. Her er masser av vann, inklusiv en fiskesjø og gode aktivitetsmuligheter i naturen med kano, kajakk eller sykkel.

Elgen kan treffes på campingplassen

Torne Camping & Fiskecamp er danskeid av plassjef Michael Olsen. Campingplassen ligger på et jorde ved sjøen, men uten direkte utsikt over vannet. Selv om det nok vil skuffe noen, har det også sine fordeler. Først og fremst fordi det gir gode muligheter for le.

Rett øst for plassen, mellom plassen og sjøen, er det en gang- og sykkelsti, der det før i tiden lå en smalsporet jernbane. På den andre siden av denne stien ligger så put-and-take sjøen og deretter kommer badebryggen med en liten sandstrand.

Campingområdet består av et uparsellert område, så det finnes altså ingen hekker eller andre kunstig anlagte inndelinger. Jordet er imidlertid delt opp i to lange deler, med litt busker og trær imellom, som skaper en viss oppdeling. Den er imidlertid ikke kompakt og beplantningen gir på ingen måte noe inntrykk av en kolonihave, men er med på å understreke, at man befinner seg i naturen. Områdene er ganske velegnet for telt, campingvogner og bobiler. På området finnes en rekke mindre hytter langs skogbrynet og det finnes også noen større hytter.

Sanitærbygning i typisk svensk stil

Sanitære fasiliteter

De sanitære fasilitetene finnes i en spesiell bygning, oppført i tre og i typiske smålandske farger. I høysesongen er det rengjøring flere ganger om dagen og det for øvrig alltid rent og pent.
Torne Camping & Fiskecamp har et mangeårig samarbeid med den danske campingorganisasjonen ”Back To Nature”, der medlemmene får rabatt på plassen. Som noe helt uvanlig kan sies, at det ikke kreves campingpass for å besøke denne campingplassen.

Av andre aktivitetsmuligheter kan nevnes sykling, kano- og kajakkroing eller turer på vannsykkel. Campingplassen leier ut utstyr til alle aktiviteter.

Ruteavmerking, sett ved kjøpmannen i Torne

Handle og utfluktsmuligheter

Det er bare 500 m til en kolonial. Hans butikk kunne være en severdighet i seg selv, i hvert fall ser kjøpmannen ut til å hygge seg under sitt fargerike telt av lotto reklamer. La deg imidlertid ikke lure av dette hyggelige inntrykket rett innenfor døren, butikken har alt hva hjertet begjærer – og litt til. Her kan man også fylle bensin og diesel til en pris, som er litt lavere enn langs landeveien.

De nære utfluktsmulighetene utgjøres naturligvis av gangveier og turstier. Går man langs den gamle jernbanetraseen, som nå heter Järnvägen, blir man minnet om dens fortid. Slik er veiens postkasser opphengt på et lekehus i form av et lokomotiv og den gamle jernbanestasjonen.

En del kjente sykkelruter går rett forbi plassen og følger jernbanestien. Bl.a. Sverigeleden og – naturlig nok – Banvallsleden.

Et fjernere utfluktmål kan være Astrid Lindgrens verden (157 km), Kalmar Slott (131 km) eller Kronbobergs Slottsruin nord for Växjö (40 km).

Kronobergs Slottsruin i maleriske omgivelser

Over broen til Växjö

I landsbyen finnes en bro, som adskiller Åsnen og Skatelövfjorden. Over denne kommer man raskest til byen Växjö. I Växjö finnes også en rekke andre severdigheter f.eks. Smålands Museum, Utvandrernes Hus – disse to ligger side om side. Smålands Museum inneholder også en spesiell avdeling for Smålands Glasmuseum. Severdig er også Växjö Kunsthall.

Kronobergs Slottsruin ligger syv km nord for Växjö sentrum (40 km fra campingplassen) og er en meget severdig ruin, Samtidig ligger ruinøya i Helgasjøen i en veldig vakker natur. På Helgasjøen går det om sommeren en veterandampbåt med turister. Turistkontoret gir opplysninger om ruteplan, som har anleggssted ved ruinen.

Huseby Bruk tiltrekker turister i hopetall hvert eneste år og ligger bare 11 km fra Torne Camping.

Den gamle stasjonen i Torne landsby

Les mer her: www.vidingegaard.com, www.husebybruk.com, www.vaxjo.se/default.aspx?id=32538

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden