: Campingturistene krever mer komfort | Din Fritid

Campingturistene krever mer komfort

Tiden i knappetelt er forbi, skal vi tro trenden i campingmarkedet. I sommer har langt flere campere skaffet seg både bobil, større campingvogner og spikertelt for å bo bedre i ferien.

Et spikertelt som dette, i dette tilfellet en WeeCamp Komplett, blir mer og mer populær. Grunnen er aluminiums- og stålkonstruksjon med isolasjon som gir komfort uansett vær

Turister med ”fast base”

Campinglivet endrer seg i rekordfart. I dag vil ikke lenger Ola og Kari ligge i telt og gå på felles toalett, men heller ha alle fasiliteter innenfor arms rekkevidde i sin egen campingvogn eller husvogn. Trenden med høyere bokomfort, som lenge har vært tydelig i hyttemarkedet, er i ferd med å endre campingturistenes vaner radikalt.

Daglig leder i Norsk Caravan Club, Atle Hofseth, ser en klar utvikling i campingturistenes komfortbehov.
– Stadig flere anskaffer både store campingvogner og moderne spikertelt, og får sin egen lille tomt på attraktive campingfelt. Dermed blir campingturistene også mer stasjonære. For dem med stor utfartstrang er tendensen at man i tillegg kjøper seg en mindre campingvogn for utflukter, sier Hofseth.

Vivian Wee er daglig leder i Wee Caravan AS. Hun merker enorm pågang på spikertelt og et økt komfortfokus bant kundene

Populært med spikertelt

Forteltene i PVC og tekstilduk bli i stadig raskere tempo byttet ut med moderne spikertelt – en isolert konstruksjon som kan monteres fast til en campingvogn eller husvogn. På den måten får man en opp til 25 kvm stor forstue som kan stå permanent for bruk året rundt. De fleste kommuner i Norge har fungerende byggetillatelse for slike semipermanente konstruksjoner, som koster fra rundt 90 000 kroner ferdig levert eller i byggesett.

Vivian Wee er daglig leder i Wee Caravan AS, en av Norges største leverandører av spikerteltkonstruksjoner. Vivian har merket en solid økning i salget av WeeCamp spikertelt denne forsommeren, og ser en kommende komfortbølge i campingmiljøet.

– Ikke bare har campinglivet blitt mer populært de siste årene, men campingturister har også blitt mer komfortbevisste. De vil ha større plass og leve mer som de gjør hjemme, sier Vivian Wee.

– Mange vil ikke gi opp campingtilværelsen til fordel for en hytte. En av grunnene er selvsagt det sosiale aspektet ved camping, men campingvogn og fortelt gir også mer fleksibilitet, mener Vivian Wee i Wee Caravan AS.

Torunn Lunden fra Kristiansand har innredet sin campingtilværelse i lik stil som hjemme. Komfort og mulighet til feriering hele året står høyt

Mer feriekomfort

Torunn Lunden fra Kristiansand elsker campingtilværelsen. I sommer tilbringer hun og ektemannen Edgar sin 26te sesong i rekken på Skottevik camping. For et år siden gikk de fra ordinært fortelt i duk til isolert fortelt i metallkonstruksjon. Det har forlenget sesongen betydelig.
– Før måtte vi slepe med oss alt av møbler til og fra hjemmet. Nå har vi en permanent og oppvarmet liten ”hytte” rett ved sjøen, og det er bare å låse døren når vi går ut, forteller Torunn Lunden, som innviet sommersesongen langt tidligere enn før.
– Jeg trives med å innrede, noe jeg har mulighet til å gjøre i et fast spikertelt. Det blir som mitt andre hjem, konkluderer den erfarne camperen fra Kristiansand.

Les mer her: www.weecaravan.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden