: Fagernes Camping: Årets beste campingplass 2010 | Din Fritid

Fagernes Camping: Årets beste campingplass 2010

Fagernes Camping ble i 2010 kåret til ”Årets campingplass” av Norsk Caravan Club (NCC).

Vinnerdiplomet

NCC kårer hvert år Norges beste campingplass på grunnlag av informasjon og tilbakemeldinger fra egne inspektører og medlemmer i klubben. Daglig leder Kaja Funder Idstad forteller at svigerforeldrene drev plassen fra 1990. Idstad og mannen overtok ansvaret for plassen i 2007. Hun er utdannet lærer, men stortrives som daglig leder for campingen.
– Det er ingen ni til fire jobb, og ingen dager er like, forteller hun.
– Folk er fornøyde, og du får ny energi og inspirasjon til å jobbe videre, med slik god feedback. Campingdriften blir en livsstil, mener Kaja.

Paret bor rett ved plassen, og ungene har vokst opp her og leker mye på plassen.
Fagernes Camping har i overkant av 160 plasser totalt. Ca. 60 fastliggere om sommeren og noen flere om vinteren. De har 100 korttidsplasser. Pr. i dag har de ikke areal til å bli større. Da må de i tilfelle flytte på noen hytter, og eventuelt gjøre noen forandringer. Mest skryt av gjestene får de for sanitæranlegget.
Eierne har gjort en ekstra innsats for å gi alle familiemedlemmer en kjempeopplevelse. Det er en egen flott sanitæravdeling for barna med blant annet klovne- og kongetoaletter. Både den store lekeplassen og sanitæranlegget var nytt i 2010, og bare på lekeplassen har de brukt en halv million kroner.
– Har barna det bra, har også de voksne det bra, er vår filosofi, forteller Kaja Funder Idstad. Da de skulle pusse opp, reiste de rundt både i Norge og Sverige for å få idéer og inspirasjon fra andre campingplasser til hvordan de skulle gjøre det.

Sanitærbygget har også eget flott kjøkken til gjestenes disposisjon

Mange nederlendere

De fleste gjestene kommer fra Norge, Tyskland og Nederland. De nederlandske turistene synes det er ekstra fint å komme hit, i og med at Idstads svigerfar er fra Nederland. Hans norske kone snakker også flytende nederlandsk, noe de nederlandske gjestene setter stor pris på. Svigerforeldrene som drev plassen tidligere, bor rett ved. Idstad tror det er sunt for alle at den yngre generasjonen har tatt over, og kommer med litt nye og andre innspill enn den eldre generasjon. Campingtendensen er at det blir flere og flere barnefamilier, samtidig med flere bobiler, og færre vogner. Selv har campingdriverne 14 dagers ferie på høsten og våren. Da drar de som regel til Syden.

May-Britt Sletten, og mannen Bjarne Sletten, fra Bøverbru på Toten, har vært gjester på plassen i 20 år. De siste 15 årene som fastliggere

Fastliggere

May-Britt Sletten og mannen Bjarne Sletten fra Bøverbru på Toten har vært gjester på Fagernes Camping i 20 år. De siste 15 årene som fastliggere. I mange år har de kjørt med vogn, og besøkt både Vestlandet, Trøndelag og Sverige. Nå har de slått seg til ro på Fagernes Camping, og trives med det. Det viktigste er beliggenheten nede ved sjøen, og at det er passe avstand hjemmefra. De har dessuten slekt i området, noe som også gjorde naturlig for dem å bli fastliggere her.
– Standarden på plassen har blitt bedre etter at den yngre generasjonen overtok driften, forteller May-Britt Sletten.
Plassen har et fint utgangspunkt for dagsturer med bil. Mannen Bjarne er ute og fisker når Bobil & Caravan er på besøk. Han får massevis av fisk, selv om det ikke er hans favorittrett. Ekteparet Sletten er begge pensjonister, og bruker derfor ofte tiden til å besøke Fagernes Camping.

De er ikke her like ofte om vinteren som om sommeren, men første helgen i november er det rakfiskfestival på Fagernes, så da må de være her. At de trives så bra her beror blant annet på det hyggelige vertskapet på plassen.
– Hva skulle vi gjort uten denne plassen?, undrer May-Britt Sletten.

Les mer her: www.fagernes-camping.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden