Glamcamping: Glamorøs camping | Din Fritid

Glamcamping: Glamorøs camping

Nå er det inn med GLAMping. Aldri hørt uttrykket før? Ikke så rart, dette er helt nytt. GLAMping står for glamorøs camping!

Glamping er glamorøs camping, og flere og flere lar seg lokke av komforten på veien

Åtte meter lang bobil til drøye 1,6 millioner kroner

Flere og flere oppdager nemlig at camping med moderne bobiler er mer likt et luksusliv på hotell, enn de gamle forutinntatte meningene om at camping er for nerder og folk med brynje og tresko. Derfor er det GLAMpingferie om gjelder nå – i hvert fall hvis vi skal tro på NRK. De har besøkt Arve Opsahl A/S i Trondheim og blitt imponert av deres Concorde-biler.

– Her kan du senke tv-en ned fra taket, forteller Bjørn Haugan ved Arve Opsahl A/S i Trondheim. Han står ved en åtte meter lang bobil til drøye 1,6 millioner kroner. Standarden er høy, med kjøkken, bad, salong og soverom. Likevel finnes det andre bobiler som er enda mer fancy enn denne, skriver NRK på nett.

Bobilenes Rolls-Royce

– Det drøyeste vi har levert er bobiler på 11,5 meter, som har en garasje til en liten personbil i bakenden. De har to salonger med egen frokostsalong og tre tv-er i bilen, sier Haugan. Prislappen for en slik luksus ligger på rundt 3,5 millioner kroner.
– Disse bobilene er den nye Rolls- Roycen innen dette markedet, sier han.

Glamping er altså glamorøs camping, og flere og flere lar seg lokke av komforten på veien. Tradisjonelt har det vært eldre folk som drar på campingferie, men de siste årene har Haugan merket en utvikling.

– Nå er det flere og flere i 30- 40- årene som kjøper bobil. Reiselivsdirektør Hilde Charlotte Solheim i VIRKE bekrefter trenden.

– Glamping er et morsomt uttrykk, men det treffer nok spikeren på hodet. Det finnes noen myter om at camping er en kummerlig ferie, men de som følger med vet at det har skjedd en rivende teknisk og materiell utvikling. Hun forteller at standarden har økt betraktelig de siste årene.

– Jeg pleier å fleipe med at det er høyere standard i disse campingvognene enn min leilighet i Oslo. Her har man tv, kjøkkenfasiliteter og lever godt og komfortabelt.

Chartertur mer harry

Tilbake i bobilen peker Haugan på en selvsøkende parabol på taket.
– Man bare trykker på en knapp, og så stiller den seg inn og finner kanalene man vil ha.

Han mener påstanden om at bobiler er ”harry” er motbevist for lengst.
– Det er lenge siden det var ”harry”. Nå er det vel så ”harry” å dra på chartertur til Syden. Nå som glampingen er på fremmarsj gjenstår det bare å gjøre campingplassene litt mer glamorøse.

- Jeg tror vi etter hvert vil se høyere standard på campingplasser, slik at det ikke bare blir ”one size fits all”. Jeg kjenner til flere prosjekter som investerer ganske mye i god tilrettelegging, forteller Hilde Charlotte Solheim for NRK. Et faktum er jo også at standarden på de fleste campingplassene i Norge ligger langt tilbake, sammenlignet med for eksempel Danmark og til viss grad også Sverige.

Les mer her

På forsiden