: Norge: Hæderspris til Utvika Camping | Din Fritid

Norge: Hæderspris til Utvika Camping

Sundvolden Hotel og Utvika Camping mottok NHO Reiselivs hederspris 2012 for sin innsats i den krevende situasjonen i forbindelse med terrorhandlingene på Utøya 22.juli. I det mest krevende døgnet Norge har opplevd satte medarbeidere, ledere og gjester standarden for det som har kjennetegnet nordmenns måte å svare på terrorangrepet 22.juli, skriver NHO Reiseliv i en pressemelding.


Påtok seg et stort ansvar

– De to virksomhetene vil for alltid være et symbol på handlekraft, medmenneskelighet og omsorg, sier Ragnar Heggdal, president i NHO Reiseliv.

NHO Reiseliv påpeker at det var mange frivillige og ansatte som påtok seg et stort ansvar den dagen og dagene som fulgte. Et ansvar som har betydd så enormt mye for veldig mange. I god tid før de første ofrene fra Utøya nådde fastlandet hadde medarbeidere fra de to virksomhetene satt i gang organiseringen av krisemottak og pårørendesenter. Politiet har anslått at det var mellom 800 og 900 overlevende og pårørende på hotellet det første døgnet.

– Hedersprisvinnerne har stått rakrygget gjennom en meget vanskelig og krevende oppgave. De har vist omtanke, medmenneskelighet og omsorg. Engasjementet og handlingsviljen har vært enorm. Det som skjedde på Utøya var et overgrep mot samfunnet. Derfor er det ekstra flott at det finnes samfunnsengasjerte og så gode mennesker som de som jobber på Utvika Camping og Sundvolden Hotel, heter det i pressemeldingen.

– Sundvolden Hotel og Utvika Camping er flotte ambassadører for norsk reiselivsnæring. De er gode mennesker og flotte symboler med god handlekraft. Uten innsatsen som alle de ansatte ved Utvika Camping og Sundvolden Hotel la ned denne dagen i juli, kunne resultatet blitt langt verre. Det er vi og en hel nasjon evig takknemlige for, sier president i NHO Reiseliv, Ragnar Heggdal.

Les mer om Utvika Camping her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden