: Tante Paula - billig, praktisk og miljøvennlig | Din Fritid

Tante Paula - billig, praktisk og miljøvennlig

Tenk deg en scooter som du kan felle sammen, pakke inn i vogna eller bobilen (eller en vanlig bil) og dessuten kjøre rundt med uten verken bensin eller diesel. Du lader den enkelt ved å stikke kontakten i et uttak, og en prisen for kjøringen beregnes til 4 øre pr kilometer. Du kan altså ta deg en 10-milstur for 4 kroner.

Elscooteren Tante Paula

- Batteriet holder normalt 3-4 timer, noe kortere på vinteren, forteller Espen Bjerk hos importøren Electric Vehicle Oslo. Elscooteren har vært svært populær. Noen har allerede kjøpt seg denne for å ha med på ferien.

Den tyskproduserte elscooteren er veldig lettkjørt, og den passer for alle. Perfekt for en tur på byen, besøk hos bakeren eller en kinotur, sier Bjerk. Du slipper å lete etter bensinstasjoner. Med Tante Paula (det er faktisk navnet på scooteren), kobler du deg enktelt til en helt vanlig stikkontakt. Eller du kan velge å ta ut batteriet for å lade dette separat enten hjemme eller på kontoret, i bobilen eller campingvogna. Etter ca 5 timer er batteriet fulladet og klart for en ny tur. Det går også å bestille et ekstra batteri for økt rekkevidde, men normalt holder et fulladet batteri for en tur på ca 30 kilometer.

Selvfølgelig er Tante Paula en drøm for alle som kjemper for miljøet. Og med en kilometerpris på 4 øre er argumentene gode. Tante Paula er godkjent for veibruk i hele EU, men den krever registreringsskilt, som selgeren gjerne fikser for deg. Scooteren krever en årsavgift og forsikring på lik linje med moped. Det handler om ca en tusenlapp i året, forteller Espen Bjerk.

Tante Paula finnes i to typer: Ferdinand II og Maximillian II. Den første har en toppfart på ca 25 km/t, mens den andre topper på 32 km/t. Tante Paula drives av en Hi-Tech- Elektro-motor som ikke slipper ut et eneste gram CO2. Den går nærmest lydløst fram, og foruten å skåne miljøet er det en artig kjøreopplevelse. Dessuten behøver du bare et verktøy for å felle sammen scooteren slik at den lett passer i bagasjerommet enten på bobilen eller campingvogna. Å sette den sammen igjen er heller ikke vanskelig. Vekten er ca 35 kilo.

Tante Paula som du kan felle sammen, pakke inn i vogna eller bobilen

Under 15.000 kroner

Du får den billigste modellen for 11.900 kroner og for under 15.000 kan du altså velge. Maximillian II er toppmodellen som har blant annet speedometer med 7 funksjoner, gasshåndtak med batteristatus (dumt å kjøre tom, ikke så lett å lade etter veien…), horn og lys, speil, stabile alu-felger med MC-dekk, skivebremser samt batteri i bæreveske med adapter for separat ladning eller ladning direkte i scooteren. Dessuten følger to setepinner i forskjellige høyder med. Den noe billigere Ferdinand II er i krom, mens Maximillian II er svart. Utstyret er omtrent det samme, men «Ferdinand II» er ikke like sterk som sin storebror.

Electric Vehicle Oslo selger også elektriske biler, men se ikke bort fra at Tante Paula og elscooterne blir en bestselger ganske snart.

Les mer på www.ev-o.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden