: Campingferie i Europa – hold farten og unngå bøter | Din Fritid

Campingferie i Europa – hold farten og unngå bøter

Bøtesatsene i de europeiske landene er stigende, og sommerens campingferie kan raskt bli en dyr fornøyelse hvis man får en bot med hjem pga. en trafikkforseelse.

 


Hold farten, husk selen, og betal parkering evt. still p-skiven, så unngår du skyhøye bøter under campingferien i Europa

- Selv om man naturligvis alltid bør kjøre etter forholdene og overholde lover og regler, kan det skje, at man får en bot. Og da bøtesatsene for en rekke forseelser i flere land er høyere, enn mange kanskje er klar over, og myndighetene i flere land kan kreve inn bøter på stedet, kan en oversikt over bøtesatsene være en god hjelp, sier Dennis Lange som er jurist hos danske FDM, som tilsvarer norske NAF. Spesielt i Italia og Frankrike er det dyrt ikke å overholde loven. Her takseres en hastighetsovertredelse på 20 km/t nemlig til henholdsvis 135 og 170 euro, men er det snakk om en overtredelse på 50 km/t eller mer, blir straffen tilsvarende hardere. I så fall begynner størrelsen på boten i Italia på 530 euro, mens den i Frankrike ligger på 1.500 euro.

Rabatt på bøter

I flere land kan man imidlertid få rabatt på bøtene sine. Betaler man innen 60 dager, slipper man i Italia for eksempel med minstetaksten, mens man i Frankrike får nedsatt boten, hvis man betaler innen 15 dager. I Hellas og Spania er det 50 prosent rabatt, hvis man betaler innen henholdsvis 10 og 20 dager. - Det er ikke bare ganske store beløp man risikerer å få i bøter. I de fleste europeiske land kan politiet også innkreve hele eller deler av boten på stedet. Derfor er det en god idé alltid å ha litt kontanter med i bilen. Betaler man på stedet, er det viktig å huske å få kvittering, sier Dennis Lange.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden