: Camping med rullestol ingen hindring | Din Fritid

Camping med rullestol ingen hindring

Det kan være så sin sak å dra på ferie, hvis man har en eller annen form for handikapp med i bagasjen. Den utfordringen har mange Danske campingplasser tatt svært alvorlig og skapt et miljø slik at det på de fleste stedene også er mulig å komme fram med rullestol. Mange campingplasser er ikke bare handikappvennlige men handikappegnet.

Aase Viberg Hansen vet hvilken betydning det har, at campingplassene gjør en innsats for at handikappede også skal få en fin ferie. Hun har muskelsvinn, sitter i rullestol og bruker respirator kontinuerlig. Men, det er ingen hindring. Hun reiser store deler av året sammen med sin hjelper, som skal være ved hennes side hele tiden.
- Jeg vil ikke legge noen bånd på meg på grunn av mitt handikapp. Jeg elsker å reise og oppleve, og bobilen er den mest ideelle måten å gjøre det på. Her bestemmer jeg selv farten, og hvor lange dagsetappene skal være. Har jeg behov for en pause, kjører vi bare inn til siden eller inn på nærmeste campingplass. Jeg kunne umulig reise, hvis jeg var tvunget til å gjøre det i form av en gruppereise med buss eller fly. Nei her bestemmer jeg selv, forteller Aase Viberg Hansen.

Mange fynske plasser har opp gjennom årene utviklet campingplassen sammen med handikappede, nettopp for å få den ekspertisen de handikappede besitter. På den måten kan små uhensiktsmessigheter rettes opp før sesongen og når det bygges nytt, kan det tas høyde for spesifikke behov fra starten av.

Det virker ikke som om noe kan holde Aase igjen og hvert år går minst en av turene til Fyn.
- Fyn har kommet utrolig langt. Campingplassene er på dette området blant de beste i Europa, fordi de bevisst har valgt å gjøre forholdene ideelle for handikappede. Ryktet sprer seg raskt, fordi vi har et enda større behov for å komme ut, men samtidig er det også viktig for oss å vite at tingene fungerer, forteller Aase.

- Det er en virkelig fornøyelse og jeg er 100 % uavhengig, men jeg vil bare gjerne også at andre kan få glede av mine erfaringer og kanskje selv finne ut, at de også kan komme av gårde, avslutter en glad og bereist Aase Viberg Hansen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden