: To nyheter | Din Fritid

To nyheter

Morelo er for de fleste synonymt med rendyrket kvalitet. Nå er deres rimeligste modell Home klar for produksjon.

Morelos

Morelos alltid aktive salgssjef Andreas Wolfer-Heimann var på CMT-messen i Stuttgart. – Home-modellen som jeg hadde med en prototype av til Lillestrøm er straks klar. Litt justering på sittegruppen så blir modellen erklært som ferdig, forteller en synlig stolt salgssjef. De første solgte eksemplarene av Morelos rimeligste modell blir levert i mars-april i år. Prislappen starter fra halvannen million og oppover for Home som er bygget på et Fiat Al-Ko chassis og har tillatt totalvekt på 5.5 tonn. Home leveres i fire utgaver: 74HX (dobbelakslet), 79 LX (to- eller treakslet), 83 LBX og 83 MX (begge treakslet).

Palace med slide-out

På messen kunne Morelo vise frem en fungerende prototype på modellen Palace med 50 cm skyvevegg ved salongen og kjøkkenet og totalvekt som fremdeles er under 7.5 tonn.
Rent teknisk er det mye fiffig håndverk ved Morelos løsning. De har egne børster som fjerne løv og bøss fra taket når skyveveggen kjøres inn. Når den er vel på plass startes en kompressor som fyller luft i en tynn slange som ligger rundt kanten av veggen. Det gjør at det blir helt tett mellom karosseriet og skyvedelen. Sideveggene er laget i karbon for å holde vekten nede. Men best av alt er hvordan Morelo har klart å integrere og utnytte den ekstra halvmeters plassen innvendig: Når du kommer inn i bilen ser du kun at sittegruppen og kjøkkenet er spesielt romslig og bredt. Utbygget er så elegant integrert i interiøret at de fleste ikke vil registrere hvor slide-outen faktisk er, og det er et kunststykke i seg selv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden