: Hjemmekoselig bobil | Din Fritid

Hjemmekoselig bobil

Eura Mobil har med sin konseptbobil Chalet tatt den helt ut i sitt forsøk på å skape en hjemmekoselig bobil. Bilen preges av gjennomførte håndverksmessige detaljer og naturmaterialer.

Liten hytte på hjul

Chalet er en byggestil som hører hjemme i alpene og blir gjerne brukt på hytter. Materialene er treverk og andre naturmaterialer, nå er det laget en bobil med samme uttrykk. Ideen bak bobilen er å gjøre den like personlig og hjemmekoselig som du har det på hytta. Chalet sitt design er inspirert av en sveitsisk alpestil, og likhetene med en norsk fjellhyttekultur er mange. Så vår gjetning er at det garantert er mange nordmenn som ville funnet seg til rette i en Chalet.

Soverom og kjøkken.

Naturlig unik

Det er detaljer på Chalet som du aldri tidligere har sett på en bobil. Eller hva sier du til en gammeldags taklampe som henger fra taket og som du bør huske å feste før avreise. Eller hva med ekte skifer på badet og kjøkkenet? Det er pyntepaneler og kledning i ekte eik. Kjøkkenplaten er laget av en miks av resirkulerbare materialer, ekte skifer og ekte treverk. Her er det håndbroderte stoffer og vinduer med ruter.
Det er riktignok svært tynne skiver av den tunge skiferen, men nok til at du får en helt unik følelse og oplevelse. Designerne har virkelig tatt tak i alle detaljer for at bobilen skal utstråle hjemmekoselig atmosfære samtidig som vi snakker om en moderne og godt utstyrt bil.
Det er mye som er spesielt med denne bobilen som ser ut som en rullende hytte fra alpene. Du tenker kanskje at denne helintegrerte bobilen kan være noe for deg, men den er så langt kun laget i ett eksemplar. På spørsmål om bilen blir satt i produksjon svarer produsenten at dette kun er en testmodell. Den blir vist frem på messer og arrangementer rundt i Europa og erfaringene og tilbakemeldingene derfra blir brukt til å vurdere om elementer skal integreres i en vanlig produksjon.

Opplevelsen

Bobil og Caravan opplevde bobilen på Caravan Salon, og uansett hva du tenker på forhånd vil de fleste være enige om at dette virkelig er en bil som skiller seg ut. Det er en helt spesiell opplevelse å gå inn i Chalet, den skiller seg ut på en personlig og positiv måte. Jeg vil tro at spesielt nordmenn vil føle seg bekvemme med designet som gir gode assosiasjoner til en ganske så typisk norsk hytte på fjellet. Jeg vil tro at om man eide en bobil som Chalet, ville det være mange detaljer å sette pris på og en bil man får lyst til å vise frem.

Små, men fine detaljer.

Etablert base

Rent teknisk er Chalet basert på Eura Mobils nye SB 670-serie. Det gjør at dette er en bobil som kan brukes og som vil fungere rent praktisk slik den er i dag i mange sammenhenger. Mange vil sikkert tenke at bilen blir urealistisk tung med sin utstrakte bruk av naturmaterialer, men ifølge produsenten snakker vi om en vektøkning på kun 100 kilo.

Utsiden av Chalet.

Konseptbiler

Eura Mobil har også tidligere laget rene studier av biler som er klare for praktisk bruk. Da snakker vi om en velvære-bobil, en spa-bobil, en online-bobil og nå en bobil i sveitsisk hyttestil…
– Vi ønsker å se hvordan kundene reagerer på naturmaterialene og designet. Tilbakemeldingene og erfaringene tar vi med oss videre i utviklingen av nye modeller, forteller representanter for produsenten.
I løpet av en travel messehøst blir det gjerne presentert en del nyheter som ikke alltid resulterer i konkrete produkter. Men vi blir overrasket om det ikke vil komme designelementer på kommende modeller inspirert av Eura Mobil sin Chalet-modell.
Uansett hva man må tenke om stilen - Chalet er et kreativt innspill av Eura Mobil.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden