Carl Nielsens Camino:: En musikalsk vandre­opplevelse | Din Fritid
Carl Nielsens Camino:

En musikalsk vandre­opplevelse

Den nye 120 kilometer lange Carl Nielsens Camino har åpnet på øya Fyn i Danmark. Inspirert av den verdenskjente komponisten Carl Nielsen, gir stien en unik kombinasjon av natur, historie og musikk. Langs ruten kan turgåere oppleve spesielle lyttestopp der Nielsens musikk spiller, mens de vandrer gjennom Fyns vakre landskap og besøker lokale kulturminner.


CARL NIELSEN’S CAMINO er produsert av: Tine Louise Kortermand/Nordic Performance Art i samarbeid med Carls Venner, Ida-Marie Vorre/Carl Nielsen Museet og Geopark - Det Sydfynske ØhavFoto: Rico Feldfoss

Langs ruten finner vandrere vakre naturmiljøer, lokale spisesteder og fascinerende historiske steder. Samtidig kan de nyte de musikalske og kulturelle historiene fra Nielsen-epoken, noe som gir en dypere forståelse av både komponisten og områdets rike kulturarv.

Carl Nielsen (1865–1931) regnes som Danmarks fremste nasjonale komponist, sammenlignet med Edvard Grieg i Norge, Hugo Alfvén i Sverige og Jean Sibelius i Finland. Carl var født på Fyn og sønn av en felespiller. Carl Nielsens Camino gjenskaper de strekninger som han og faren ofte gikk for å opptre ved ulike arrangementer rundt om på øya.

Inspirert av Nielsens humoristiske og poetiske verk «Min barndom på Fyn», samt hans brev og dagboknotater, tilbyr stien en unik lydopplevelse gjennom ulike lyttestopp langs hele ruten. Turgåere kan nyte rolige øyeblikk og refleksjon i naturens fredelige omgivelser.

Carl Nielsens Camino er delt inn i 12 forskjellige etapper med varierende temaer. Underveis passerer vandrere sjarmerende danske kroer, vindskjul, koselige gårdsbutikker og små lokale spisesteder. Denne inndelingen gir fleksibilitet, slik at besøkende kan velge å nyte kortere turer på noen timer eller legge opp til lengre vandringer over flere dager.

Camino er en del av et større nettverk av turstier i Danmark. Den lengste og mest kjente er Hærvejen, en 500 kilometer lang tursti og 450 kilometer sykkelsti, kjent for sine mange vertshus, hoteller og vandrerhjem kalt “Hærvejsherberge” som er spesielt designet for å ta imot turgåere og syklister.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden