2017-nyheter: Knaus Travelino: Lett som en fjær | Din Fritid
2017-nyheter: Knaus Travelino

Lett som en fjær

Den første utgaven av den kjempelette campingvogna skulle lages av papp. Den kom aldri i produksjon. Men Knaus ga ikke opp ideen og ønsket om å revolusjonere tradisjonell byggeteknikk. Nå er superlette Travelino en realitet - og klar for produksjon.

Bad Griesbach, Tyskland: Jeg er i det sør-østlige hjørnet på Tyskland i slutten på juni. Det er en av mine travleste pressevisninger denne sesongen. Knaus Tabbert gruppen har mange produkter og tilsvarende mange nyheter å by på. Produsenten oppleves som at de er godt fornøyd med situasjonen, samtidig er det ingen tvil om at de er fremoverlent. Det samlede internasjonale pressekorpset tilstede får en saklig og grei gjennomgang av produktene.

Så skjer det en endring i hele stemningen, og det er en tydelig stolt ledelse som deler oppriktig glede når de avduker ”revolusjonen” av en campingvogn.


Selv med kun rammeverket på plass stoler ledelsen i Knaus på nye Travelino. For anledningen utstyrt med glassgulv. Teknologien bak den nye modellen er vel så interessant som selve produktet.

Jobbet mye

Det er ingen tvil om at Knaus har jobbet hardt og lenge med prosjekt ”superlett campingvogn”. På CMT-messen i januar for drøyt halvannet år siden gikk de høyt ut, og lovte en aldri så liten revolusjon i form av en fire meter lang campingvogn med egenvekt på under 650 kilo. Det finnes vogner på markedet under 1000 kilo, men det er et sjumilssteg derfra og ned til kun 650 kilo.

– Vi har brukt et ekstra år, og dermed har vi fått anledning til å bruke markedets mest moderne og letteste materialer. Forbedringene ligger ikke bare i vegg-, tak og gulvkonstruksjonen. Den starter med chassiset, som i følge Knaus er 30 prosent lettere enn de som brukes i dag. Det er jo naturlig nok enklere når det skal bære lavere vekt. 

Knaus kaller materialene i veggen for FibreFrame som er en meget sterk selvbærende konstruksjon. Sammenføyd med ultralyd sveising, en avansert teknologi som kan sammenføye to plaststykker med høyfrekvente akustiske vibrasjoner. 


Vi kommer garantert til å høre mer om Travelino i tiden som kommer. Teknologien i vegger og tak gjør de selvbærende. Det betyr for eksempel at skap kan limes rett på veggen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden