2017-nyheter: Bürstner bobiler: Kraftig økning | Din Fritid
2017-nyheter: Bürstner bobiler

Kraftig økning

Tyske Bürstner seiler i medvind og presenterte, som en av få produsenter, en helt ny modellserie for 2017-sesongen: Lyseo.

Kehl, Tyskland: Det siste året hadde Bürstner mål om å selge 7500 enheter i Europa. Resultatet ble hele 8600, hvor 70 prosent var bobiler. Bürstner satser friskt også mot 2017 sesongen og planen er å øke til omlag 9400 solgte og produserte enheter. 

I Norge har merket det siste året hatt en økning på 25 prosent på bobiler, og økt fra 29 til 86 solgte og registrerte vogner i samme periode. 

Produsenten vil i samarbeid med Kroken Import presentere hele 35 modeller for det norske publikum på Caravanmessen i Lillestrøm. 


Svein Erik Gråberg og Tor Grüner har stor tro på den nye serien fra Bürstner, Lyseo.

Ny serie

Bobil & Caravan var også i år tilstede på pressevisningen av neste sesongs nyheter, og vi fikk se en helt ny modellserie under navnet Lyseo. I første omgang lanseres en halvintegrert bil under betegnelsen Lyseo T 744, men Bürstner planlegger også en helintegrert modell de vil vise frem på CMT-messen i Stuttgart i januar 2017. Les mer om Lyseo i rammesaken.

I tillegg har Bürstner i år en jubileumsmodell med betegnelsen Edition 30, for å feire 30-årsjubileum som bobilprodusent. I praksis er det ikke snakk om en jubileumsmodell, men mer ”jubileumsutstyr”, som du kan få på seriene Travel Van, Nexxo Time, Ixeo Time og Viseo. Også den utvendige designen skiller seg fra øvrige modeller. 


Sittegruppen bakerst i Lyseo T744 innbyr til hyggelig avslapning, og senkesengene både foran og bak gir rask sengeplass til fire.


Her er det bare å bestille seg en espresso.

Mange nye modeller

Ixeo med sin langsgående senkeseng, var fjorårets store nyhet. Serien kompletteres nå med modellen IT 640. Her sitter to passasjerer i en toseter midt i bilen, og har super sikt fremover. Modellen har tverrstilt bad bakerst i den seks og en halv meter lange bobilen. Kanskje inspirert av den nesten like Dethleffs 4-travel T 6966-4, som riktignok er en halv meter lengre. Premium-modellen Elegance, videreutvikles og kompletteres med to nye modeller, 910G og 920G. Her har blant annet garasjen blitt romsligere, og det er integrert ny LED-belysning under senkesengene. Bürstner har også stor tro på sine kompakte  van-modeller under navnet  City-Car, som nå består av fire modeller. De deler opp modellene i komfort- og kompakt-klasser, og etter fjorårets lansering av C 600 kommer nå C 602, som også er 599 cm lang. 

Disse modellene har langsgående senger, noe også den litt lengre modellen C640 (636cm lang) er utstyrt med. Utpå høsten kommer så den siste modellen C540, med sine 541 cm og tverrstilt dobbeltseng. Komfortmodellene C600 og C640, er begge utstyrt med to garderobeskap med belysning, funksjonelt bad med fastmontert toalett, samt store skuffer med soft-close på kjøkkenet. Sannsynligvis vil disse to modellene havne hos flere norske forhandlere, skal vi tro tilbakemeldingene på visningen. 

Årets nyhet: Bürstner Lyseo T 744

Lyseo retter seg spesielt mot par som oftest reiser alene, men T744 leveres også med senkeseng som mulighet for eventuelle gjester. Modellen har ingen fast seng, men bruker plassen bakerst i bilen til en ekstra sittegruppe. Standardsengen er en senkeseng over denne bakre sittegruppen. Taket på bilen er helt rett, og rommer derfor lettere solceller og annet utstyr.

Innredningen på den halvintegrerte bobilen kommer i to fargekombinasjoner og kan leveres med senkeseng foran. Innvendig høyde er på 205cm på modellen uten senkeseng, og gulvet er helt plant hele veien.

Sittegruppen bak har god plass til fire personer med et lite flyttbart bord. Her er det supert å sitte og se på tv eller slappe av med en god bok. Den lille ”stua” har tre vinduer som gir godt med lys. Senkesengen over denne sittegruppa er romslig, og måler 150 x 200cm.

Badet er helt ok med separat dusj. Skapet under vasken er utstyrt med en smart holder for toalettrullen. Modellserien har teknisk dobbeltgulv med to luker i gulvet som gir mulighet for å lagre både ett eller to brett med drikke - eller andre gjenstander du ikke ønsker å ha fremme.

Kjøkkenet har det du trenger med tre kokebluss, vask og vifte. Kaffemaskin følger med, så det er bare å kjøpe inn kapsler.

Høyskap til venstre for kjøleskapet gir mulighet for å både henge og oppbevare klær.

Sittegruppa foran har god plass til fem personer og et uttrekkbart spisebord.

I garasjen finner du en uttrekkbar skuff til både campingstoler og annet utstyr.

Luke til garasjen fra begge sider gir lett adgang til garasjen som naturligvis ikke er av det største slaget, da sittegruppen bakerst stjeler mye av plassen.

Det lanseres totalt 10 modeller av Lyseo, hvor T 744 er en av tre modeller på 7,5 meter. Denne lengden leveres også med frittstående dobbeltseng, og enkeltsenger. Disse fås også i trangere utgaver på totalt sju meter, og heter da T690G og T700. De to modellene T586 og T590 er begge 5,99 meter lange. Det lanseres også to alkovemodeller av Lyseo for familier, men disse blir neppe å finne hos noen norske forhandlere på grunn av liten etterspørsel.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden