Bobil i Lofoten: Borg i Lofoten: LOFOTR-viking | Din Fritid
Bobil i Lofoten: Borg i Lofoten

LOFOTR-viking

Viking-tiden satt dype spor i den norske folkesjelen. På Borg i Lofoten kan du seile med vikingskip, skyte med pil og bue og ete i langhuset - kort fortalt: Få en ganske realistisk smak på viking-livet.

Det er påfallende få norske bobiler utenfor museet når vi svinger inn på den romslige parkeringen. Derimot utallige tyske og en del franske og italiensk-registrerte feriehjem på hjul. Egentlig litt merkelig at ikke flere nordmenn vil lære og oppleve mer av vikingene.

Anlegget

I museet kommer du først inn i bygget med utstilling og butikk. Har du dagen foran deg; begynn gjerne med utstillingen. Neste post er langhuset. Her er det bygget opp et realistisk miljø med sove-, spise- og arbeidsplasser. Test gjerne ut fotohøydepunktet: Høysetet med en vikinghjelm og sverd!

Vi var på Lofotr i høysesongen, og da var det flere guider og medarbeidere som viste frem og forklarte de ulike gjenstandenes betydning og funksjon. Det er imponerende størrelse på langhuset, og detaljene er virkelig flott gjennomført med vakre treskjæringer. Her er det lett å leve seg inn i hverdagen til vikingene!


Vi ble guidet igjennom vikingtiden.

Vikingskip

Ved å følge en middels godt merket sti ned til vannet i én kilometer kommer du først til tautrekkingskonkurransen. Her er det også en liten kiosk, du kan ri på en fjording og det er muligheter for å skyte med pil og bue. Det siste slo veldig godt an, for alle aldre.

Enkle, men ekte opplevelser. Likevel kunne det vært gjort mer ut av all plassen her nede, og ikke minst den lange og litt kjedelige transportetappen ned til vannet, som også var dårlig merket.

Nede ved brygga ligger et «ekte» vikingskip. Gjestene kan mønstre på et halvtimes seilas, og vi var mange som ble imponert over at det kun seiles. Ingen juksemotor her!

Den unge skipperen håndterte båten med storseil på en imponerende måte, og det var en flott tur i bukta på gammelt viking-vis.


Gjester kan mønstre på en halvtimes seilas med et ekte vikigskip.

Viking-smak

Vel tilbake i senteret ledes du innom suvenirbutikken og museumskaféen, som er åpen sommerstid. Her får du servert spesialiteter som byggrynsstuing, lokale oster og krydder og hjemmebakt brød. Ønsker du enda mer autentiske viking-smaker kan du melde deg på et viking-gilde som arrangeres stort sett hver kveld i sesongen.

Det er greit å være klar over at det er et stykke å gå utendørs på Lofotr. Og som alltid i Lofoten; været endrer seg fort, så husk varme klær.


Viking-gilde arrangeres stort sett hver kveld i høysesongen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden