Bobil i Lofoten: Skagen Camping på Flakstad: Storslagent | Din Fritid
Bobil i Lofoten: Skagen Camping på Flakstad

Storslagent

Det er vanskelig å kåre én plass til Lofotens høydepunkt. Men en god kandidat er Flakstad. Her finner du en campingplass helt ned mot en stor, hvit sandstrand, omkranset av mektige fjelltopper. Men det er ett problem: Stort sett all trafikk passerer her, og de fleste stopper.

I juli betyr dette full campingplass på Skagen Camping på Flakstad (fra rundt kl 12), full rasteplass og fulle søppelkasser. Men du kan slippe å plages av dette ved enten å reise utenom høysesongen eller ved å være tidlig på plass.

God plass

Naturen i Flakstad er intet mindre enn storslagen. Den lange stranden med hvit sand er gedigen. Her finner du joggere, barn som bygger sandslott, her kan du grille - eller bare gå deg en tur i de unike omgivelsene. Du kan gjøre alt du pleier å gjøre på en strand, kanskje også solbade. Men å bade i havet har sin pris, og krever en fast bestemt sjel. Vi opplevde ett-sifret antall grader i vannet her, og la oss si det slik: Vi ble våte, men det var bare så vidt.

På grunn av kommunale regler relatert til kapasiteten på sanitæranlegget, er antallet overnattingsbesøkende regulert ganske så lavt – sett i forhold til det store området som strekker seg mellom veien og havet. Her finner du stier, grusveier, gressområder - alt i et lett kupert terreng som danner en sjarmerende ramme.

Stranden og området ned mot havet er så stort at selv når skiltet «Fullt» settes opp på campingen, merkes det i liten grad her nede ved vannet. Eier kunne forklare at det krever store investeringer å øke kapasiteten på campingen. Langt større enn hva en liten, familieeid sesongcampingplass  kan forvente å tjene inn på et par intense sommermåneder.

Standarden på campingplassen og sanitæranlegget er enkel, men er du som de fleste av oss selvforsørget går jo det greit. Døgnprisen for bobil er 250 eller 300 kroner, henholdsvis uten og med strøm. Da får du tilgang til wifi, felles fryser, kjøkken og tømmemulighet for kjemikalietoalett.


På stranden i Flakstad er det rom både for piknik, sprell og lek - og ikke minst flotte turer langs den tilsynelatende uendelige rekken med bølger.

Godt for sjelen

Det gir en ubeskrivelig følelse å være her; det er et eksepsjonelt møte mellom den vidstrakte sandstranden, havet, fjellene og den stadig skiftende himmelen. Det er en god ting å bare være til stede på en plass som dette!

Skulle du bli rastløs var det sist sommer (og er antakelig fremdeles?) mulighet for å leie kajakk, padlebrett og windsurfebrett. Eller du kan hoppe på en fiskeskøyte - husk bare at torsken stort sett kun er på besøk fra januar til april.

Det er ingen tvil: Flakstad og Skagen Camping er verdt et stopp!


Vakker og storslagen natur preger området, og det virker som en magnet på de tilreisende.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden