Lofoten: Lofoten Diving: Hode under vann | Din Fritid
Lofoten: Lofoten Diving

Hode under vann

Jeg har alltid vært nysgjerrig på livet under vann, og det finnes knapt noe sted du kommer tettere på havet enn i Lofoten. Så da er det vel helt naturlig å ta med hele familien på guidet snorkletur?

Vi kjører og parkerer bobilen på tunet til Lofoten Diving på Ballstad. Her blir vi møtt av en internasjonal gjeng: Ivrige amatørdykkere som er ute etter unike opplevelser under vann, og profesjonelle instruktører. Vi skal ikke bruke oksygen-tanker, og dermed kreves det ikke lange sikkerhetsopplæringen. Snorkling er en måte å oppleve livet under vann som ikke stiller høye krav til helsen, og likevel gir et godt inntrykk av livet under vann - om vannet er klart nok.

Fullt utstyr er inkludert i snorklingskurset, og det blir delt ut dobbelt sett med drakter. Vannet holder rundt 12-13 grader, og det er lett å bli kald når man skal oppholde seg lenge i det våte elementet.

Trygg opplevelse

Våtdraktene er ganske fleksible, og i motsetning til en annen gruppe med dykkere (med masse stort og tungt utstyr) som også skal på tur, går det greit å tusle ned til vannet.

For snorklerne er det bare å sette på seg dykkermaske, snorkel og svømmeføtter før utrustningen er komplett. Med godt utstyr kjenner man seg rustet til å skli ned i det kalde vannet, og våtdrakten gjør at man flyter som en dupp.

Guiden er tydelig og gir barna (ned i 9-årsalderen) trygghet. I løpet av en drøy time i vannet opplevde store og små å se store sjøstjerner, mange krabber, ål og masse småfisk.

– Dette var kjempegøy, deilig med en skikkelig våtdrakt som gjorde at vi ikke frøs. Det er kult å se alt livet under vann. Jeg har snorklet før, men her var det mer liv enn jeg er vant til. Så store sjøstjerner og så stor og flott tang har jeg ikke sett før, kan Oline på 13 fortelle.


Selv uten det virkelig tunge dykkerutstyret tar forberedelsene til snorkling i Lofotens kalde vann tid. Da kan det være godt å kjøle seg ned i ferskvannstanken på dykkesenteret.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden