Bobil i Lofoten: Unstad: Surfer på bølgene | Din Fritid
Bobil i Lofoten: Unstad

Surfer på bølgene

Menneskets ønske om å kjenne på naturkreftene er dypt forankret. Lofoten har blitt internasjonalt kjent for sin surfestrand på Unstad som byr på bølger utenom det vanlige.

Nok en gang har vi plukket oss ut et aktivt reisemål i Lofoten. Og la det være klart: Unstad er et fantastisk sted som har opplevelser å tilby til alle - også dem uten surfebrett.

Naturkrefter

Storhavet kommer med enorme krefter rett mot det langgrunne området på Unstad, og det gir bølger kraftige nok for en surfer og hennes brett.

Vi har forberedt oss og har våtdrakter i bobilgarasjen. Det er gøy å leke seg i bølgene - også uten brett. Midt i juli er det 13-14 grader i vannet, og vi forstår at vi bare skal være glade for at det er godt under gjennomsnittlig bølgehøyde. Det er all grunn til å ha respekt for kreftene: Strømmene som oppstår når vannet som har slått inn med bølgene skal tilbake til havet er kraftige. Det er derfor viktig å passe godt på barna, som har det gøy i vannet takket være de varme våtdraktene. De største bølgene er på høstparten og vinterstid.

Frodig landbruk

Du befinner deg i et produktivt landbruksområde når du nærmer deg Unstad. Rett før du kommer til en tunnel som gir deg adkomst til den avskjermede bukta har du en fantastisk utsikt til nabobukta på venstre side. Stedet er verdt en stopp!

På andre siden fjellet kommer du til en stor slette omkranset av massive fjell. Skal du overnatte her, har grunneier skiltet og tilrettelagt for betaling med Vipps. Prisen på 150 kroner døgnet gir deg utallige flotte fricamp-muligheter. Og tilgang til søppelcontainer.

Unstad er en liten bygd som ligger på yttersida av Vestvågøya i Vestvågøy kommune. Til tross for at det kun er 19 fastboende i bygda (pr 2015) er stedet blitt et svært populært og mye besøkt sted, og bør stå på lista til alle som skal til Lofoten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden