Bobil i Lofoten: Glasshytta Vikten: Kunstpausen | Din Fritid
Bobil i Lofoten: Glasshytta Vikten

Kunstpausen

Om du går tur på stranda i Flakstad ser du strømmen av biler som følger hovedveien på andre siden av bukta. Rett som det er tar noen biler av nordover i dette krysset. Neste dag er det nettopp det vi gjør også - for å oppdage Glasshytta Vikten med sitt unike keramikktårn.

Det finnes rundt 50 gallerier i Lofoten. Det inkluderer alt fra lysstøperi og smykkedesign til smier og keramikkverksteder. Naturen og omgivelsene i Lofoten tiltrekker seg kreative og kunstneriske mennesker, og det skapes mye spennende her i havgapet. Svolvær og Henningsvær har flest gallerier, men du finner også mye aktivitet litt utenfor allfarvei.

 


Fantastisk plassering og spennede brukskunst er to gode grunner for å reise til Vikten. Legg til et tårn med servering av velsmakende vafler og glassblåsere som er i aksjon sommerstid - så forstår du hvorfor du bør avlegge et besøk. I fjellet rett ovenfor stikker en knaus med eldgammel kvarts frem, denne brukes også i glassblåsingen.

Kreativ prosess

I Vikten er det på sommerstid glassblåsere som produserer brukskunst, lett tilgjengelig for publikum å se. Det er fascinerende å følge prosessen, og lett å la seg imponere av resultatet.

I sameksistens med Glasshytta finner du keramikktårnet som også huser anleggets kafé. Her har keramiker Åse Tangrand sitt verksted og utsalg. Utrolig sjarmerende lokaler, hvor kaffe og vaffel i tårnet var et høydepunkt!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden