Bobil i Lofoten: Hov Camping: Yihaa - for en plass | Din Fritid
Bobil i Lofoten: Hov Camping

Yihaa - for en plass

Hov camping er ikke et sted du oppsøker på grunn av servicetilbudet. For campingplassen har enkel standard. Likevel er det lett å anbefale Hov i Lofoten: Her kan du se midnattssola sveve over havet og en kritthvit sandstrand, kun brutt av en rekke ryttere på tur.

For hesteinteresserte er Hov et must. Det er en flott opplevelse å ri på hvite sandstrender og opp på Storhaugen - med flott, åpen utsikt mot nord og Norskehavet. Du får også med deg den lille fiskehavna Hovsund og fiskehjell for tørrfisk. Turen er familievennlig, og er en fin aktivitet man kan gjøre sammen. Vi testet ut turen til hest, og de stødige dyra gjorde det til en flott opplevelse - uansett erfaring. Det er mulig å velge blant mange ulike typer rideturer, inkludert ridning under midnattsola.

Rolig plass for alle

Og selv om mange av gjestene kommer hit for å ri, gjelder det neppe flertallet. Dette er bokstavelig talt en avstikker fra hovedveien og hovedstrømmen av mennesker i Lofoten. Om du ikke er avhengig av strøm kan du parkere helt nede ved stranden, og da vi kom var det så mye ledig plass at vi kunne «legge bredsiden til». Så var det bare å nyte utsikten mens barna løp rundt på den fantastiske, store, hvite sandstranden, et synlig resultat av dypvannskorallene der ute.


Hytte med utsikt: Det er ikke vanskelig å finne roen med det uendelige havet, den unike hvite stranden og de trygge fjellene i ryggen. Formen er på topp hos hesteinteresserte jenter som storkoser seg også i bobilen.

Campingplassen

Som nevnt er det enkel standard på Hov camping: Du sjekker inn og betaler på en automat, plassene ved stranda har ikke strøm, og sanitæranlegget er av det enkle slaget. Du finner servicetilbudet i kjelleren på en eldre bygning med toalett, dusj, kjøkken og et lite oppholdsrom. Prisene for to personer i bobil eller campingvogn er 200 kroner per døgn, med et tillegg på 50 kr/døgnet for strøm.

Nattlig fjelltur

Fjellet Hoven ligger rett bak campingplassen og er en overkommelig fjelltur. Hovedstien opp har en mild stigning, og toppen ligger på 368 meter - en fin tur å gå. Panorama-utsikten er imponerende, og det sies at det på klare dager er mulig å se øyene i Vesterålen mot nordøst. Stemningen på plassen midtsommers er magisk, og folk snur gjerne døgnet rundt. Klokka ett på natta så vi en gruppe som tok turen opp på fjellet i den lyse sommernatta. Sikkert for å få med seg soloppgangen.

Området rundt campingen har også annet flatt og flott turterreng, og det er flere fornminner fra vikingtiden her. I tillegg er verdens nordligste linksbane nær nabo. Links er den eldste formen for golf, og Lofoten Links er kjent for å være en av verdens råeste golfbaner, og litt av et skue!

Mer informasjon: www.hovcamping.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden