Lofoten: Lofot-akvariet: Livet i havet - på glass | Din Fritid
Lofoten: Lofot-akvariet

Livet i havet - på glass

Det er få steder i Norge livet i havet er så viktig som i Lofoten. Ønsker du å lære mer er Lofot-akvariet et bra sted å begynne.

Vegg i vegg med Galleri Espolin og Lofotmuseet ligger Lofot-akvariet. Med barn i følget gledet vi oss til å treffe sel og oter, og ikke minst se stortorsken. Den hadde nemlig glimret med sitt fravær både når vi fisket og tok på dykkermaske.

Som akvariet selv sier det på sine nettsider: Her finner du et hav av opplevelser!


De små rognkjeks-fiskene ble en favoritt, deres litt klumsete oppførsel sjarmerer. I akvariet kan du se de på nært hold.

Fisk og olje


I andre etasje finnes en interessant utstilling om norsk oljeindustri.

Det skal sies at dette ikke er det største akvariet vi har vært i, og sammenligner du med de store anleggene i Bergen eller Atlanterhavsparken blir du skuffet. Men akvariumet har en fantastisk beliggenhet, og her finner du mange fine mindre akvarier og en del større, hvor det nærmest «koker» av torsk. Imponerende skapninger!

I andre etasje på hovedbygget finner du også en interessant utstilling om norsk oljeindustri. Her er det mye informasjon å hente om et brennhett tema: Fisk eller oljeutvinning, eller går begge deler greit? Nyttig - om du er politisk engasjert eller ei.

Tar du en tur ut på brygga vil du også se et lite lakseoppdrettanlegg. I tillegg klarte barna å se utallige krabber, maneter og småfisk på veien ut - alle nøt de et liv i perfekt frihet.


Ute på brygga finner du et lite lakseoppdrettsanlegg.

Foringstid

Totalt er det rundt 45 000 besøkende i Lofot-akvariet hvert år. Vi var der midt i høysesongen og det var ikke trangt om plassen. Et naturlig høydepunkt er mating av steinkobbe og oter, spesielt oteren er nysgjerrig, kontaktsøkende og kunne etter oppfordring fra publikum by på flere triks sammen med dyrepasserne. Spesielt hageslangen, som vel egentlig skulle benyttes til rengjøring, inspirerte de livlige dyra til lek.


Fôringstid er uten tvil høydepunktet for disse selene, som viste frem uventede akrobatiske egenskaper.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden