Fricamping og camping i vest: Ukjente perler ved Norskehavet | Din Fritid
Fricamping og camping i vest

Ukjente perler ved Norskehavet

Vi skal alle feriere i Norge i år. Om det blir overfylt ved de store attraksjonene er ikke godt å si. Din Fritids medarbeider Magne Klann presenterer her tips til steder lengst ut mot havet i Sogn og Fjordane, som kanskje er det området av norskekysten som besøkes minst med bobil.

«Storm ved Stad» er en klassiker fra værmeldingene. Dette hjørnet av Vestlandet stikker ut i havet, og er utsatt når storm- og orkankast herjer i Nordsjøen. Ved brua over til Måløy var det tidligere et varselskilt som ble aktivert i uvær. Det hadde 5 nivåer:

1. Liten storm,

2. Full storm,

3. Orkan,

4. Orkan,

5. Orkan.

Nå er skiltet byttet ut med ett som enkelt og greit viser vindstyrken. Det er kanskje bare jeg som så poesien i disse tre «orkanene». Det finnes ikke ord for vind over orkan styrke (32 m/s), men over denne brua kan vinden...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden