Bokanmeldelse: En guide til inspirasjon | Din Fritid
Bokanmeldelse

En guide til inspirasjon

Det er en aldri så liten murstein jeg sitter med i hendene. Bobilguiden for Sørlandet og Østlandet er en imponerende trykksak. Her finner du hele 328 sider dedikert til spennende og anbefalte overnattingsplasser i Norge - for deg med bobil eller campingvogn.

Forfatter Magne Klann har mange års erfaring med tilsvarende prosjekter for båtfolket. Han har ikke blitt landfast, men har sett økningen i bobilturismen, og har også egne erfaringer med sin egen campingbil. Klann ser et marked for en håndfast trykksak, og denne første utgivelsen er viet Sørlandet og Østlandet. I løpet av neste år er ytterligere to guider planlagt utgitt: Nord-Norge og Vestlandet.

 

Oppbyggingen

Boka har guidebokens særpreg, som gjør at alle plasser skal inn i samme format: En side per plass, og to innledningssider om hvert fylke. Hver side er bygget opp med et detaljert kart fra Kartverket, gps-koordinater, en beskrivende tekst og et luftfoto. Det er også piktogrammer som gir mye informasjon om åpningstider og tjenester på plassen. I tillegg er det fargekode på bobilikonet som viser om dette er en campingplass, en bobilplass eller et sted for fricamping. Forfatteren har selv vært på alle plassene og tatt alle bildene selv. Spiralen i ryggen gjør boka lett å bla i.

Opplevelsen

Det er en fornøyelse å bla i boka, og når jeg finner steder i mitt eget nærområde som jeg ikke kjente til og får lyst til å besøke, sier det noe om forfatterens grundige jobb. Dette er en bok for deg som liker å planlegge turene, men også for dere som liker å ta det på sparket. Det finnes alltid en plass som ikke er langt unna!

Det å sammen kunne bla i boken for å finne neste overnatting er langt mer visuelt, informativt og spennende enn å ha for eksempel en app på telefonen.

 

Oppsummering

Dette er en guidebok for alle som ferierer på hjul, og som man vil kunne ha nytte og glede av lenge. Bobilguiden bør være standardutstyr i enhver bobil og campingvogn!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden