Lofoten: Lofotens beste? | Din Fritid
Lofoten

Lofotens beste?

Jeg vil påstå at en av de fineste campingplassene i Lofoten er campingen på Hov. Omgitt av nydelig natur og hester ble dette den perfekte plassen å oppleve midnattssolen på.


Det å kunne parkere ned mot en hvit sandstrand som brer seg ut, er en drøm. Bildet er tatt kvart over ti på kvelden, det er bare å glede seg til sommeren!

Vi parkerer på første rad, helt nede mot stranden. Det er midt i juni, og vi har god plass, til tross for at det er en liten campingplass. Her er både telt, campingvogner, bobiler og campingbiler velkomne. Ved ankomst betaler man for oppholdet i en automat, som vi syntes var en praktisk måte å gjøre det på ettersom åpningstider da ikke blir noe problem og man kan være fleksibel på ankomsttid. Om du ønsker strøm, er det ikke mulig å parkere helt nede mot stranden. Da må du slå deg ned på andre siden av veien. Vi synes selv vi har fått en kremplass, og nyter å kunne åpne bakluka mot panoramautsikten mot stranden. Bakluka forblir åpen hele natten. Med lite vind og kun noen få, late mygg som vi lett vifter videre, kan vi ufiltrert observere de forskjellige fasene av midnattssolen fra sengen. En helt magisk opplevelse!


Vi lar luka være åpen hele natten.

Midnattssol

En ting det kan være lurt å tenke på når man reiser til Lofoten på sommeren og ønsker å oppleve midnattssolen, er hvilken side av fjellene man reiser på. Hvis man holder seg på sørsiden av øygruppen er det ikke mulig å se selve solen om natten. Jeg vil derfor anbefale å legge turen til nordsiden, hvor blant annet Hov ligger perfekt plassert.


Andre gjester tok (også) et tappert bad i bølgene under midnattssolen. Vannet var utrolig friskt, og gjestene ble senere observert joggende frem og tilbake på området for å få tilbake varmen.

Hoppla

Hov er kjent for sine ridemuligheter, og har mange hester. Omgivelsene er idylliske, med beitende dyr og ridende gjester på stranden. Her er det muligheter for å bli med på ridetur og oppleve Lofoten fra hesteryggen. Vi hadde et sterkt ønske om å få til dette, men det ble for knapt med tid. Av dette lærte vi at det kan være lurt å reservere på forhånd. Uansett om man svinger seg opp i salen eller ei, kan man nyte trivelig atmosfære og ikke minst flotte fotomotiver når konturene av hest og rytter bryter midnattssolens stråler på den kritthvite stranden.


Klokken er to på natten, men hvem bryr seg vel om det når det er juni, sola skinner og gresset er grønt!

En dråpe luksus

Campingen i seg selv holder lav standard, med toalett og dusj i små containere. Det som derimot ikke har lav standard, er restauranten. Vi bestemte oss for å teste den ut, og fant et stilig sted i en låve, med rustikt interiør og nydelig utsikt over havet. Med stivkledde servitører og en liten, men spennende meny, oppleves dette som et fancy sted. Og det skal sies at besøket gikk merkbart ut over studentbudsjettet på turen. Men servicen var på topp, det var varmt og godt, og ikke minst var maten meget god. Et besøk anbefales på det varmeste. Ikke minst var det godt med en kontrast til det litt enkle og trange campinglivet vi levde ellers på turen.

Sommerfugl

En gjentagende aktivitet under vårt Lofotbesøk var å jakte på verk av gatekunstneren Pøbel. Mange av disse har falmet de siste årene, men jeg ble overrasket over kvaliteten på de få vi klarte å finne. På vei ut til Hov kjører man forbi et stort, gult hus, plassert rett ved veien. Det skal godt gjøres å ikke se det. Hele husveggen er nemlig dekket av et stort verk som skildrer en person i gassmaske med en sommerfugl på fingeren. Verket er åpent for tolkning, og heller enn å analysere det, vil jeg oppfordre andre forbipasserende til å legge inn et stopp på vei mot Hov.


Et forlatt hus var lerret for Pøbel. Kunstneren har høy status blant mange unge, som gjerne reiser langt for å oppsøke verkene hans.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden