Lofoten i campingbil: Reine eventyret | Din Fritid
Artikkelforfatteren nyter den spektakulære utsikten fra toppen.
Lofoten i campingbil

Reine eventyret

Lofoten er kjent for sitt dramatiske landskap og gode turmuligheter, og det var akkurat dette som ble høydepunktene på turen vår.

Om du følger E10 utover Lofoten kommer du til Reine, kun ti minutter før europaveien slutter i Å. Med rundt 300 fastboende er det turister som opptar det meste av plassen her i sommerhalvåret. Her er det rorbuer til utleie, restauranter og den hyggelige kafeen Bringen. Her finner du også en bobilparkering med tømmestasjon ytterst på en kunstig molo (GPS: 67.934741, 13.095403).

Se opp

Rett ved Reine er det en 448 meter høy topp, Reinebringen, som vi bestemte oss for å bestige. Dette er en av de mest kjente og populære turene i Lofoten, og i høysesongen går folk i kø opp mot toppen. Prøv å unngå juli for en best mulig opplevelse. Turen skiller seg fra andre av flere grunner, ikke minst ved at det er lagt steintrapp nesten hele veien opp. 

En liten parkeringsplass ved avkjøringen til Reine er det beste utgangspunktet for fjellturen. Den passet bra til vår campingbil utenfor høysesong, men det er dessverre ikke plass til så mange biler. Er det fullt anbefaler vi heller at man parkerer på bobilplassen og tar sykkelen eller bena fatt.

Man starter turen ved å følge autovernet langs E10, og går gamleveien utenfor tunnelen. Etter rundt 100 meter kommer du til det første steintrappetrinnet. Totalt er det 1566 slike på vei til toppen. 


Totalt er det 1566 tilrettelagte trappetrinn på vei opp Reinebringen som ligger på 448 meter over havet. Dette er Lofotens kanskje mest kjente topptur så det anbefales å unngå juli hvor det kan være kø på vei opp.


Når du kommer til trinn nummer 1000 er det bare 566 igjen… 

Eksepsjonelt

Veien opp er til tider både luftig og bratt, derfor var det ekstra nydelig å hvile seg på innebygde benker og dingle med beina innimellom. Da vi nærmet oss toppen tok trappen brått slutt, og det var ujevn bakke dekket av gjørme. Her var det bare å være forsiktig og krabbe opp de siste 150 meterne. Både gjørme og såre lår ble likevel fort glemt da vi kom oss opp på toppen. Ruten opp går mye på baksiden av fjellet, hvor du ikke ser utsikten. Det gjorde utsikten fra toppen ekstra spektakulær: En herlig utsikt over Reine og alle de mektige fjellene rundt. Det er trangt her, med kun to meter å bevege seg på og stupbratte skrenter rundt det lille platået. Heldigvis er det gode muligheter for å bevege seg videre bortover kanten, og vi klatret opp flere små topper for å få mest mulig ut av turen.


Det er flere sitteplasser på vei opp, hvor du kan hente igjen pusten - om du trenger det

Turen er merket som middels vanskelig ettersom det er noen partier som er både luftige og glatte, men ellers er dette en ganske enkel tur som lett kan gjennomføres i ditt eget tempo. Når det gjelder tiden, brukte vi flere timer enn forventet, men det var hovedsakelig på toppen, hvor vi ikke fikk nok av utsikten, og fordi vi koste oss sånn med å klatre rundt og dokumentere opplevelsen. 


Det er ikke trapper på den siste strekningen, og er det glatt her må man være forsiktig, det er langt ned.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden