Bobil-Dag: Festningsbyen Halden: Bobil på grensen | Din Fritid
Bobil-Dag: Festningsbyen Halden

Bobil på grensen

Halden har vært en historisk viktig by i norsk historie. Under beleiringen av byens stolthet, Fredriksten festning, endte den krigerske svenskekongen Karl den 12. sine dager her. Halden er i dag vertskap for Allsang på grensen, byen har et rikt amcarmiljø og sentrumsnære bobilparkeringer.

Fredriksten festning har rundt 350 000 årlig besøkende og er blant Norges mest besøkte attraksjoner. Festningen ble påbegynt i 1661 og er oppkalt etter den dansk-norske kongen Fredrik III. Festningen har blitt beleiret flere ganger, men aldri erobret.

Fredriksten er Norges største og viktigste grensefestning og betydelige midler blir brukt til vedlikehold. Målet er at festningen skal fremstå mest mulig autentisk der den ligger høyt med fantastisk utsikt over byen,...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden