Oldtidsruta i Østfold: Tidsreisen | Din Fritid
Jellhaug er rundt ni meter høy, og er med det en av Nordens største gravhauger.
Oldtidsruta i Østfold

Tidsreisen

Oldtidsruta finner du lett tilgjengelig i Østfold mellom Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Her finner du Norges mest konsentrerte samling av oldtidsminner i form av helleristninger, steinringer og gravhauger. En biltur langs det fruktbare raet er som å ta en tidsmaskin tusener av år tilbake i tid - til bronsealder og eldre jernalder.


Ved landemerket Solbergtårnet rasteplass er det mye informasjon som både kan inspirere og gi ny kunnskap om Østfolds historie.

Kjører du E6 i retning Sverige har du garantert kjørt forbi Solbergtårnet rasteplass. Kanskje har du til og med passert uten å tenke over det. Det nesten 30 meter høye tårnet ruver i landskapet ved Skjeberg, og er et utmerket utgangspunkt for å utforske Oldtidsruta....

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden