Privat | Din Fritid

Privat

Artikler av skribenten

Tett på
Norges Beste Bobilplass 2023

Norges beste er kåret

Med et firesifret antall stemmer, har bobil-folket talt: Røyrane bobilparkering fikk en tredjedel av stemmene, og fikk med det tittelen «Norges beste Bobilplass 2023». Din Fritid gratulerer!

Tett på
Din Fritid og Norsk Bobilforening oppsummerer 2023:

Kåring av "Norges beste bobil­plass"

Norsk Bobilforening og Din Fritid inviterer deg som bobilbruker til å være med og stemme frem din favoritt-overnattingsplass, og kåre Norges beste bobilplass i året som har gått. I forrige måned ble seks heteste kandidatene samlet til et finaleheat - hvor én vinner nå skal kåres!

Tett på
Bergen Caravan:

Satser på miljø

To store tak på de romslige byggene til Bergen Caravan fylles i disse dager med solcellepaneler. – Vi ønsker å investere i miljøvennlig og grønn teknologi. Vi regner med at anlegget vil dekke rundt to tredjedeler av vårt strømbehov, forteller daglig leder Robert Melingen til Din Fritid. 

Tett på
«Hans» herjet med Liodden camping

Stoppet folk fra å campe

Da de store vannmassene skylte over campingplassen til Hamid Lutfi, hadde heldigvis de fleste forlatt området. Takket være en ansvarsfull innehaver, var det ikke som vanlig fullt med campingvogner og bobiler den 8. august, da flommen var på sitt verste.

Tett på
Kjent duo på bobiltur

Nils & Ronny på bobiltur

I vinter vil den folkekjære og reisevante duoen presentere den nye TV-serien RISK. Her snakker de med gründere og folk som har klart å skape noe unikt. – Vi vil finne ut av hva som er deres drivkraft, forteller Nils til Din Fritid. Vi har møtt TV-skaperen i hans bobil, som for øvrig er helt sentral i serien.

Tett på
Bobillykke

Søndagsro

En søndagsmorgen ved dette frokostbordet i denne bobilen, reflekterte Steinar Nilsen over at denne stunden var spesielt verdt å nyte - fullt ut. En lang frokost med utsikt over Fauske i Nord-Norge, sammen med kona Bodil var helt topp.

Tett på
Fornøyd med bybobil

Downsizing

Det engelske ordet beskriver at man gjør noe mindre. I Europa er downsizing en voksende trend på mange områder. Carina Ekroos og Håkan Söderman bor i Sälen og er et profilert svensk bobilpar som nylig har gått for et slikt bytte, fra en stor og romslig bobil til en kompakt bybobil.

Tett på
Bobilbokforfatter

Bobilen endret livet

– Bobillivet er så annerledes enn jeg hadde sett for meg, at jeg følte jeg avslørte en hemmelighet da jeg oppdaget det. Mulighetene, friheten og opplevelsene er FOR bra til ikke å deles.

Tett på
Kroken feiret 50 år:

Lang og tro tjeneste

I anledning Krokens 50-års jubileum ble det fredag 17. desember delt ut åtte medaljer for lang og tro tjeneste til ansatte i Kroken-konsernet. Medaljen fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel er en synlig anerkjennelse til arbeidstakere med minst 25 år hos samme arbeidsgiver. Den er en unik, tradisjonsrik påskjønnelse som siden 1888 har blitt brukt av arbeidsgiver som et symbol på at man verdsetter erfaring og stabilitet.

Tett på
Alléen bobilparkering i Lyngdal

Ny bobil­plass - med shopping­muligheter

Nylig (den 30. april) åpnet sentrumsnære Alléen bobilparkering i Lyngdal. Det ble servert kake og et titalls bobiler var allerede på plass under åpningen. I løpet av mai har plassen hatt greit med besøk, forteller eier og driver Gordon Foss Langøy. Men han håper enda flere finner veien til Lyngdal, når godværet nå slår til. Også vognfolket ønskes velkommen til Lyngdal!

Tett på
Elbil og vogn

Trives med elbil og vogn

Synnøve og Raymond Wollan ser ingen begrensninger når de legger ut på campingtur i sin elbil- og vogn-ekvipasje. Med hund i baksetet og kajakker på taket, lever ekteparet et fritt og aktivt fricampingliv, uten å la seg påvirke av rekkeviddeangst.

Tett på
Leier ut bobilen privat

Leie ut bobilen din?

– Vi er virkelig glade i denne bybobilen. Ved å leie ut kan vi gi flere muligheten til å oppleve den samme bobilgleden, samtidig som vi finansierer hele bilen. Det er en perfekt løsning, forteller Grete Nilsen og Tommy Engan fra Melhus.

Tett på
Vinnere av Nordlyskonkurransen 2020

Far og sønn vant tur!

Gabriel Hvarnes Wiedemann og pappa Tom Wiedemann heter årets vinnere av Din Fritids Nordlyskonkurranse. Det var 19 år gamle Gabriel som sendte inn følgende søknad:

Tett på
Pusset opp bobilen

En personlig bobil

Ellinor Kjørsvik elsker å skape sin egen interiørstil. Enten det er hjemme, på hytta - eller i bobilen. Derfor startet hun oppussing av 2008-modellen med én gang den kom rullende inn på gårdsplassen i fjor høst.

Tett på
Kjøpte gråimportert bobil

– Vil advare andre

Svein Sigmund Berg fra Heimdal var på utkikk etter en kompakt bobil på under seks meter. Som tidligere bybobil-eier var han bevisst på hvor grensen for akseptable fergepriser gikk. Den rette bobilen fant han hos Bobilagenten, og signerte kjøpekontrakten.

Tett på
Molde-Sicilia-Molde med bobil:

En veldig annerledes hjemreise

Wenche Eli og Svein Åge Johansen dro i januar for åttende året på rad til Sicilia med sin bobil. Som vanlig lokket det varme klimaet og den kortreiste maten. Men oppholdet på den frodige italienske øya ble ikke som forventet i år. Og hjemreisen var nesten surrealistisk, kan ekteparet fra Molde fortelle til Din Fritid. 

Reise

Drømmen om Island

– Vi fløy til Island i 2001 og fikk med oss mange av de typiske turiststedene. Siden har vi hatt en drøm om å reise tilbake med bobil, ha god tid og virkelig oppleve sagaøya, forteller ekteparet Thale og Vidar Wiese fra Tomter i Østfold.