Nysatsing på bruktformidling:: Askjem tilbake i bransjen | Din Fritid
Nysatsing på bruktformidling:

Askjem tilbake i bransjen

Odd Askjem, tidligere leder av Askjems Camping Center, er tilbake i bransjen og starter bobilformidling. – Etter at jeg solgte Askjems Camping Center har jeg jobbet med eiendom. Men etter tre år i en bransje med mye byråkrati og kanskje et helt år mellom hvert salg, så lengter jeg tilbake til caravanbransjen, forteller Odd Askjem til Din Fritid.

Men det blir ingen ny tradisjonell caravanforhandler i Vestfold. Odd er soleklar på hva som er strategien for det nye selskapet: – Askjem Bobilformidling AS blir det nye navnet på selskapet som vil fokusere utelukkende på salg av brukte bobiler gjennom kommisjon og formidling. 

To avdelinger

Det vil bli startet to Askjem Bobilformidlingssteder allerede i høst. I Stokke i Vestfold og i Trondheim. Begge blir franchiseavdelinger. Målsettingen er å starte minimum fem avdelinger innen få år. Alle basert på det nye konseptert til Odd Askjem.

– Jeg etablerte i min tid hos Askjems Camping Center tre bobilformidlingssteder. Så jeg vet hvor mye jobb det er å etablere et slikt konsept. Samtidig har jeg brukt erfaringen min til å endre på de tingene som kanskje ikke fungerte optimalt sist. At jeg som eier kan skilte med god økonomi og fullt fokus er heller ingen ulempe, forteller Odd.


Det nye lokalet til Askjem Bobilformidling i Vestfold ligger i Sundlandveien 7 i Stokke.

Kun kommisjon

Odd understreker at Askjem Bobilformidling AS vil skille seg ut ved å kun drive med kommisjonssalg, uten å eie bobiler selv. Det sikrer at selskapet fokuserer fullt på å selge rett bobil til kjøperne. Det nye selskapet vil håndtere hele salgsprosessen fra markedsføring og visning, til salg og overlevering. Det sikrer en enkel og transparent handelsprosess for både selgere og kjøpere, forteller Odd.

Med over 30 års erfaring i bransjen bringer Odd Askjem og hans team, bestående av erfarne bobilrådgivere, markedsføringsspesialister og administrativt personale, en lidenskap for bobilindustrien til Askjem Bobilformidling AS. 

– Vårt erfarne team er dedikert til å tilby en bekymringsløs salgsopplevelse for eierne og gi kjøperne tilgang til kvalitetssjekkede brukte bobiler, sier Odd. 

På spørsmål om hvem som blir en del av hans nye team, får vi beskjed om at det blir klart «veldig snart».

Familieprosjekt

– Jeg har to barn som gjerne vil bli med på dette prosjektet. Min datter er klar fra første dag av, og kommer til å bidra på administrasjon, økonomi, markedsføring og sosiale medier. Min sønn kommer med etter hvert som skole og utdanning blir fullført, forteller Odd – som innrømmer at nettopp det å få med seg familien har vært en viktig motivasjon. – Det er gøy å se hvordan entreprenørskap frister de, og med mitt nye konsept blir det under et økonomisk ansvar som er greit å leve med.

Allerede i gang

Odd Askjem hadde tre års karantene etter salget av Askjems Camping Center til Ferda. Den fristen gikk ut 1. april i år. Kort tid etter ble det nye selskapet etablert. Nytt lokale er leid i Sundlandveien 7 i Stokke, og allerede i dag står det 11 bobiler på tomta. Ryktene sprer seg fort i lokalmiljøet. Den 7. august er det offisiell åpning i Stokke. Senere i høst følger Trondheim etter, avtale om nye lokaler skal signeres i morgen.

Odd forteller at han har planer om å være tett på driften i Vestfold. – Jeg ønsker å være mentor og sikre kvaliteten. Og så skal jeg selge litt, forteller han tydelig glad og fornøyd.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden