Redaksjonen | Din Fritid

Redaksjonen

Artikler av skribenten

Tett på
NAF: Trafikksikkerhet

Gode vinter­tips for bilen og deg

Vinteren er en tøff tid for bilen din. Her får du noen tips for å spare penger og frustrasjon.

Magasin
Din Fritid 8-2022:

Ny utgave av Din Fritid på vei!

Årets siste utgave av Din Fritid er i disse dager på vei til abonnentene, og vil komme i løssalg denne uken. Totalt 100 sider med masse innhold for deg som setter pris på frihet på hjul.

Tett på
DIN FRITID OG NORSK BOBILFORENING ARRANGERER

Kåring av "Norges beste bobilplass 2022"

Din Fritid og Norsk Bobilforening inviterer deg som leser og medlem til å bli med og stemme fram "Norges beste bobilplass 2022". Seks kandidater er stemt frem av våre lesere, og du kan nå stemme fram din favoritt blant disse!

Tett på
Stem fram Norges beste:

Favoritter til Norges beste bobilplass 2022

Din Fritid og Norsk Bobilforening inviterer deg som leser og medlem til å være med og foreslå din favorittbobilplass i Norge. Frist for å lansere kandidater er torsdag 8. desember kl 12.

Tett på
Ny tjeneste fra Statens vegvesen:

Få varsel når fjellovergangen må stenges

Flere steder i landet har allerede fått snø, mens andre plasser fortsatt venter på vinteren. Selv om det er bare og tørre veier i lavlandet, kan det likevel være vinter til fjells. Statens vegvesen skal holde veiene åpne for fri ferdsel året rundt, men på vinterstid kan været gjøre det umulig i perioder. Noen ganger må derfor veier stenges på kort varsel. Nå kan du SMS-varsel til din telefon om en vei eller fjellovergang må stenges. 

Tett på
Trafikksikkerhet

Redd på glatta?

Så mange som 3 av 5 av oss er redde når vi kjører på glatt føre. Kanskje en oppfriskning av ferdighetene våre hadde fått oss til å føle oss tryggere?

Tett på
NAF: Drivstoffavgifter

Diesel dyrere enn bensin

Det pleier normalt å være motsatt, men nå er diesel enkelte steder 2-3 kroner dyrere enn bensin. Hvorfor?

Tett på
Trafikksikkerhet

Hva bekymrer oss mest i trafikken?

Kvinner bekymrer seg mest, og kanskje er det menn som er deres største bekymring?

Kortnytt
Campingkjeden Topcamp:

Ny daglig leder

Olle Aulin (34) bytter bransje fra hotell til camping, og blir Topcamps nye daglige leder. Han begynte sin karriere som kurs- og konferansevert på Oslo Airport Hotel i 2008. Camping er kortreist, bærekraftig og jordnær ferie uten flyskam – og ikke minst en bransje med et svært spennende utviklingspotensial, sier Aulin - som har startet den nye jobben med å reise på campingtur. Det vil si en rundreise for å gjøre seg kjent med alle Topcamps destinasjoner. Avtroppende daglig leder Thorstein Berg (73) fortsetter som arbeidende styreleder i Topcamp AS.

Topcamp utvider:

Bie Apartment & Feriesenter blir Topcamps tiende

Bie Apartment & Feriesenter i Grimstad blir Topcamp-konsernets tiende destinasjon i Norge. Det nye navnet blir  Topcamp Bie – Grimstad. I følge styreleder Thorstein Berg, blir dette neppe Topcamps siste utvidelse. 

Tett på
Statens vegvesen: Førerkort

Viktig melding til diabetikere!

Har du diabetes type 2, og bruker blodsukkersenkende legemiddel? Da må du sjekke om du er en av dem som må fornye førerkort i lette klasser innen nyttår.

Tett på
Vikeplikt

Full forvirring om vikeplikten!

Hvem har egentlig vikeplikt inne på en parkeringsplass eller i et parkeringshus. Det er ikke få krangler som har oppstått mellom bilister nettopp på grunn av usikkerhet rundt dette. Men hvem har egntlig retten på sin side?

Tett på
if: Mus i bilen

Skalk alle luker

Når kulda setter inn...da er det duket for mus og andre skadedyr i biler, bobiler og campingvogner. Lar du disse små pelskledde få ha hjemme-alene-fest hos deg kan det bli dyrt.

Tett på
Sosial høst:

Vellykket Fårikåltreff i Strømstad

Tone Therese Rønnild er ivrig bobileier og bobilbruker. Som administrator av Facebook-gruppen Bobilfolk bruker hun den sosiale plattformen til å samle bobilinteresserte til fysiske, trivelige sosiale treff. Den 8. til 11. september møttes rundt 110 bobiler og vogner på Fårikåltreff i Strømstad.

Tett på
Ny undersøkelse:

Vedlikeholdet av norske veier får stryk

Én av to nordmenn har ikke tillit til at veiene er godt vedlikeholdt, viser ny undersøkelse. – Folk kjører med hjertet i halsen på veier som smuldrer opp. Politikerne må ta folks bekymring for veistandarden på alvor, sier Ingunn Handagard, pressesjef i Norges Automobil-Forbund, NAF.

Tett på
Pressemelding fra regjeringen:

Flere gratis ferger

Som en del av budsjettforslaget 2023 foreslår regjeringen å bruke 420 millioner kroner til halverte fergetakster, og til å innføre gratis ferge til øyer og samfunn uten fast vegforbindelse. Dette kommer i tillegg til de midlene som allerede er brukt til reduserte fergetakster. Se oversikt lenger ned i artikkelen.

Tett på
Flere årsaker leder til:

Ferda Jessheim stenges midlertidig ned

Ferda Jessheim har en leieavtale som utløper i juli 2023. Planen var å flytte inn i mer hensiktsmessige lokaler, men grunnet usikkerheten knyttet til produsentenes forsyningslinjer og muligheten til å levere bobiler i 2023, er innflytting i nytt bygg utsatt til 2024, melder Ferda i en pressemelding til Din Fritid.

Tett på
Ønsker krav til offentlig sektor:

Nullutslipp også for tunge varebiler

– For å nå klimamålene vi har satt oss under Paris-avtalen, er det helt avgjørende å redusere utslippene fra transportsektoren. Da er vi nødt til å ta i bruk en rekke virkemidler. Noe av det vi må gjøre, er i større grad å gå over til nullutslippskjøretøy der det er mulig. Her må offentlig sektor gå foran. Jeg vil derfor innføre krav om at alle nye tunge varebiler som anskaffes av det offentlige, skal være nullutslippsbiler fra 1. januar 2023, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Kortnytt
Norsk Friluftsliv

Gapahukens dag

Tirsdag 27. september er det gapahukens dag. Hva med å spise middag ute denne dagen, eller om du er en tøffing - tilbring natten ute, men allikevel litt inne - i en gapahuk.

Tett på
Ankesaken om Nordkapp:

– Nok en seier for friluftslivet og allemannsretten

Nordkapp kommune vant nylig over hotellkjeden Scandic i ankesaken i den langvarige striden om parkeringsavgift på Nordkapp-platået.

Sider