Redaksjonen | Din Fritid

Redaksjonen

Artikler av skribenten

Tett på
Bransjesammenslåing:

Ferda og Tellus fusjonerer

Og det nye navnet blir… Ferda! De to forhandlerkjedene har bestemt seg for å slå seg sammen, og blir dermed uten tvil landets største.

Tett på
NAF:

Vinteroverlevelsespakke

Kulden har begynt å feste seg. Vinterens bilturer kan by på overraskelser og bli mer krevende enn du tror. - Det er lurt å ha med en overlevelsespakke i bilen gjennom den kalde årstiden, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Thetford med nyhet:

Porselensinnsats til eksisterende toalett

Thetford Twusch er en porselensinnsats for alle plast-Thetford-kassett-toaletter. Porselenet gir mer praktisk bruk i form av en mer effektiv spyling, mindre bruk av spylevann, og forlenget levetid for kassett-toalettet ditt.

Dometic-nyhet:

Ny aircondition

Dometic introduserer en ny generasjon stillegående klimaanlegg for bobiler. Dometic FreshJet FJX7 er strengt tatt ikke bare en enhet som kjøler, den er en varmepumpe, eller et klimaanlegg, som Dometic selv liker å kalle det. Takket være en inverter-kompressor får man «høy prestasjon med lavt strømforbruk», som produsenten forklarer det. Det er også benyttet en ny miljøvennlig kjølegass.

Kortnytt
NAF: Trafikksikkerhet

Helt vilt!

Det er mørke kvelder. Kulda kommer, og viltet trekker mer. Vær også forsiktig ved eng og dyrket mark, da det ofte står igjen korn som ikke er høstet. Dette tiltrekker seg vilt som leter etter mat. I forrige vintersesong ble det påkjørt over 9000 hjortevilt!

Kortnytt
Lønner seg å være smart:

Europas smarte turisthovedstad

Den europeiske kommisjonen har kunngjort de seks byene som er tildelt prisen som Europas smarte turisthovedstad for 2024. Prisen er opprettet på initiativ fra EU, og gis til byer som viser en ekstraordinær innsats for bærekraftig og innovativ turisme. Målet med prisen er å fremme nettverksbygging, styrke destinasjoner og lette utvekslingen av beste praksis på dette området. Fra en gruppe på 30 kandidater fra 17 land er disse seks kandidatene med i finalerunden: På bildet ser vi Bremerhaven (Tyskland). I tillegg er disse kandidater: Cork (Irland), Dublin (Irland), Genova (Italia), Helsingborg (Sverige) og San Sebastián (Spania). 

Tett på
Bergen Caravan:

Satser på miljø

To store tak på de romslige byggene til Bergen Caravan fylles i disse dager med solcellepaneler. – Vi ønsker å investere i miljøvennlig og grønn teknologi. Vi regner med at anlegget vil dekke rundt to tredjedeler av vårt strømbehov, forteller daglig leder Robert Melingen til Din Fritid. 

Kortnytt
Fersk undersøkelse:

Har tro på ferieformen

En ny studie i Tyskland viser at trenden med campingferier kommer til å fortsette, forteller det tyske caravanbransjeforbundet (CIVD). Også morgendagens potensielle kunder vil verdsette fleksibilitet, nærhet til naturen og muligheten til å ta individuelle valg, understrekes det. 

Tett på
Kjøper opp bedrift og etablerer:

AL-KO verksted i Sverige

De fleste av våre lesere kjenner til AL-KO som en produsent av bremsesystemer, vognchassi, hydrauliske støtteben og chassis til bobiler. Selskapet eies av DexKo Global som nå kan fortelle at de har kjøpt opp det nederlandske selskapet TCM Projects B.V.

Tett på
NAF: Trafikksikkerhet

Bli sett bakfra!

Vær sikker på at baklysene på bilen din er på når de skal. Nå kommer det mange og lange mørke dager fremover, og det er viktig at bilene bak deg ser deg. Så sørg for å vite hvordan baklysene på bilen din oppfører seg.

Tett på
Forhandlernytt:

Knaus tilbake hos Tekno Maskin 

Tekno Maskin på Oppaker i Viken fylke blir igjen Knaus-forhandler. Christian Apenæs, agent for Knaus Tabbert i Norge, forteller at det er som å gjenforenes med en god, gammel venn.

Kortnytt
Halvert salg:

Caravan & Bil Bø AS er konkurs

– Salget har halvert seg i første halvår i år i forhold til første halvår i fjor, forteller advokat Øystein Malmgren til Telemarksavisa. Etter at Caravan & Bil Bø AS har meldt seg selv konkurs er han oppnevnt som bobestyrer. 

Tett på
Trafikksikkerhet

Irriterende steinsprut

Mange skader kunne vært unngått hvis bilistene var raskere til å fikse steinsprut. – Det eneste du risikerer ved å vente, er at skaden blir større og dyrere, sier 

Tett på
Skadedyr

Mus i bobilen

Når nettene er lange og kulda setter inn...da er det på tide å passe på at man ikke får ubudne gjester i bobilen. 

Tett på
Viktig oppfordring:

Har du funnet frem refleksene i år?

Torsdag 19. oktober er det refleksens dag, og Trygg Trafikk oppfordrer alle til å ta i bruk refleksene sine. – Høstmørket er her, og alle har et ansvar for å se og bli sett i trafikken.

Tett på
20., 21. og 22. oktober 2023:

Abobil inviterer til Åpen Helg

Abobil gjentar suksessen med Åpen Helg og inviterer nye og gamle bobilelskere til Håland ved Bryne. Utstilingslokalet på hele 3100 kvm er fullstappet med et enormt utvalg av bobiler. Forhandleren forteller at de har flere 2023-modeller fra flere merker som er leveringsklare. 2024-modellene ankommer på løpende bånd i disse dager, og forhandleren forteller at de gleder seg til å vise frem nyhetene. 

Tett på
Ta skiltene på alvor:

Stor økning i vilpåkjørsler

Tallet på viltpåkjørsler har økt med 15 prosent de siste to årene i Norge. Mer enn 9000 dyr er påkjørt. Høsten er høysesong for slike kollisjoner og det er noen viktige forberedelser du bør gjøre nå.

Kortnytt
Trafikksikkerhet

Grrrr.....

Du vil sikkert kjenne deg igjen i mange av punktene under når det gjelder hva vi irriterer oss over i trafikken. Og mye av det handler mye om sikkerhet.

Tett på

Er fredag 13. den store ulykkesdagen?

Fredag den 13. anses som en ulykkesdag. Men bør vi la bilen stå av den grunn?

Kortnytt

Bensin- og dieselprisene fortsetter å øke

I august økte snittprisene på bensin og diesel igjen. Bilistene måtte ut med i snitt 22,92 kroner per liter bensin og 21,28 kroner for diesel. – Nå blir det igjen dyrere å fylle tanken. Tiden er overmoden for å kutte avgiftene, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF. 

Sider