Løveparken i Danmark: Mitt Afrika | Din Fritid
Løveparken i Danmark

Mitt Afrika

Hvem drømmer vel ikke om å kjøre på en savanne full av eksotiske dyr? Vi har prøvd det - med bobil. Og det beste av alt er at du ikke trenger å reise, lengre enn til Danmark.

Historien om Karen Blixens fantastiske liv og opplevelser ble en stor filmsuksess i 1985, og regnes som en klassiker. Mange har latt seg inspirere, og drømmer om å oppleve en bit av Afrika.

”Kortreist”

Du trenger ikke reise lenger for å oppleve å kjøre midt i en flokk med sebraer enn til Givskud Zoo i Danmark. Parken består av flere områder og tre hovedaktiviteter. Her er utvilsomt høydepunktet safarien, hvor du enten med egen bil eller i guidet buss, kjører gjennom områder med dyr fra Sør- og Nord-Amerika, de afrikanske savanner og til slutt inn i løvenes territorium. 

Vi valgte selvsagt å kjøre med bobilen, og både voksne og barn fikk se utallige dyr, som hesteantiloper, sjiraff, gemsbukker, gnuer, kafferbøfler, alpakka, dvergflodhest, kamel, bisonokser og mange, mange flere. 

Ikke bare opplevde vi å få en flokk sebraer i full fart rett foran bobilen, de ble skremt av vår bobil som passerte tett på. Et annet sted måtte vi stoppe helt opp og vente da en bisonfamilie krysset veien rett foran oss. Det er imponerende størrelse på de mektige dyrene.


I dinosaurparken finner du realistiske dinosaurer i naturlig størrelse., og du kan delta i ”utgravninger” etter beinrester.

Høydepunkt

Det forventede høydepunktet var da vi kjørte bobilen inn i løveparken, og i en skråning lå flokken og løftet så vidt på øyelokket da vi stilte oss opp med kameraer og store øyne. Ikke så mye action her, men mektige dyr.

Skal du oppleve hele parken må du også ta beina fatt. Det er mange turstier i parken, til sammen hele seks kilometer. Så langt gikk ikke vi, men vårt besøk hos apene ble parkens høydepunkt. Flere arter i ulike størrelser freste rundt og fikk servert fruktbiter som ble fortært i høyt tempo. I en egen avdeling er det gorillaer som du kommer virkelig tett på.

Andre dyr du kan oppleve til fots er elefanter, kameler og ulv.

Høres det vanskelig ut å orientere seg, er det bare å følge anbefalingene på kartet som alle får utdelt ved ankomst. Her det lagt opp til en rute med egen bil og tre anbefalte stopp.

Mye mer

Det er bare å sette av dagen, for det er mer å oppleve. Det høres kanskje ikke så spennende ut med en dinosaurpark, det er tross alt ikke så mye levende å finne der. Men dinosaurene er bygget i naturlig størrelse, og er veldig livaktige. 

Opplevelsen av de enormt store dyrene, og de lange klørne til rovdyrene gjør inntrykk. Det er godt å vite at det er utdødde dyr vi snakker om. 

Det er lagt opp til en rekke aktiviteter her: Du kan hogge stein fra Faxe kalkbrudd og lete etter ekte fossiler. Disse er 63 millioner år gamle, og stammer fra et kjempestort korallrev som lå flere hundre meter under havoverflaten. 

Du kan også delta i en ikke helt realistisk arkeologisk utgraving etter dinosaur-beinrester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden