Gargano, Italia: Hvite fjell og turkist hav | Din Fritid
Gargano, Italia

Hvite fjell og turkist hav

De fleste turister som reiser til Gargano holder seg langs kysten. Her finner du vekselvis dramatiske kalkklipper og lange strender. Og de meste spennende plassene er der hvor disse møtes.

Mye av fjellgrunnen i området er kalkfjell, som er forholdsvis mykt. Langs hele kysten er det synlige tegn på hvordan havet utrettelig har forsynt seg av fjellmassene. Resultatet er huler, grotter og merkelige fjellformasjoner. Gargano har også 1000 meter høye fjelltopper, selv om området er mest kjent for de utallige strendene hvor du kan nyte det turkisfargede Adriaterhavet. Naturen og strendene er langt mer variert her enn lenger nord, hvor det også er langt mer masseturisme.

...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden