Statens vegvesen: Nasjonale turistveger: Nytt servicebygg i Lofoten | Din Fritid
Statens vegvesen: Nasjonale turistveger

Nytt servicebygg i Lofoten

Nå skal det bli litt koseligere å vente på ferga i Moskenes. 11. juni ble det åpnet nytt servicebygg med venterom og fem toaletter.


Foto: Hugo Fagermo

Moskenes fergeleie har stor trafikk og tidvis lang ventetid på neste avgang til Bodø. Nå har Statens  vegvesen i regi av Nasjonale turistveger og med finansielt bidrag fra Nordland fylkeskommune tilført  stedet et nytt servicebygg med venterom og fem toaletter inkludert et handikaptoalett. Anlegget er utført som en enkel paviljong med panoramautsikt mot innseilingen 

Håkon Aasarød fra Vardehaugen arkitekter forteller om et nokså enkelt prosjekt, med et stort «svevende» tak som hviler på to betongkrybber: 

– Taket, som også strekker seg over uteområdet rundt bygget, er utformet som en lampeskjerm. Dette vil fungere som et lyspunkt ytterst på kaikanten og blir godt synlig ved innseilingen også i mørketiden, forteller partner og arkitekt Aasarød. 

Ordfører Lillian Rasmussen i Moskenes kommune står for den offisielle åpningen av servicebygget og mener innfallsporten til vestre Lofoten nå fått et stort estetisk løft: 

– Vi er en sterk reiselivsregion, og gode opplevelser for reisende er viktig for omdømmebygging. I  tillegg skal det fungere for lokalbefolkningen som reiser også i årstider med variable væreforhold, sier ordfører Rasmussen. 

– Det er flott å kunne se området i all slags vær som følge av bruk av store glassflater, legger hun til. 

Daglig leder Line Samuelsen på Destinasjon Lofoten mener at tilrettelegging og utbygging av fellesgoder har vært en økende utfordring i Lofoten: 

– Nasjonale turistveger og de prosjekter som er gjennomført, blant annet på Moskenes, medvirker til en bedre tilrettelegging og en merverdi i arkitektur.  

Moskenes – servicebygg 

  • Arkitekt: Vardehaugen

  • Entreprenør: Lofoten Entreprenør

  • Byggherre: Statens vegvesen

  • Fullført: 2020 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden