Ett år på overtid:: Nye utsikts­punktet Høllesli åpner i dag | Din Fritid
Fra den nye rasteplassen kan du se mektige Lysefjorden fra sin beste side.
Ett år på overtid:

Nye utsikts­punktet Høllesli åpner i dag

Statens vegvesens nye rasteplass Høllesli langs Nasjonal turistveg Ryfylke åpner torsdag 6. mai. Prosjektet signert Lie Øyen arkitekter ble fullført i 2020, men blir på grunn av restriksjoner rundt koronapandemien offisielt åpnet først i dag.

Det er Strand kommune i samarbeid med Statens vegvesen som holder markeringen for inviterte gjester.

– Vi i ytre Ryfylke er utrolig glade for at Nasjonale turistveger har bidratt til dette flotte utsiktspunktet, og for at dere legger så mange gode kvaliteter i arbeidet, sier ordfører Irene Heng Lauvsnes om plassen.

– Rasteplassen har åpnet muligheten for innbyggere og turister til å se mektige Lysefjorden fra den beste synsvinkelen. Dette er magisk vakkert, slik som alt annet Nasjonale turistveger har laget, sier Strandordføreren. Hun tror Høllesli vil trekke flere turister til Lysefjordsområdet.

Liv Jorunn Tjelmeland i Visit Ryfylke sier det er svært gledelig for Ryfylke å endelig få en arkitekturinstallasjon ved starten av turistvegen i sør:

– Å kunne gjøre Lysefjorden tilgjengelig for alle og kunne tilrettelegge for et fantastisk fotopunkt i slike omgivelser har blitt svært godt mottatt. Arkitektur har blitt et kjennetegn for Ryfylke og noe som definitivt blir lagt merke til av både nasjonale og internasjonale gjester, forteller Tjelmeland.

Og legger ubeskjedent til at Ryfylke absolutt har Norges flotteste rasteplasser med fjordutsikt i verdenstoppen. – Dette er en viktig del av reiselivssatsingen i regionen, sier hun.

Utsiktspunktet på Høllesli er utformet som en skjæring igjennom fjellet fra parkeringen til der landskapet åpner seg med vid utsikt inn Lysefjorden. Utsiktspunktet er utformet med en stram trinnvis flate som er felt inn i fjellet, jevnt og presist formet med sprøytebetong.

Høllesli – utsiktspunkt med rastemuligheter

Arkitekt: Lie Øyen arkitekter

Entreprenør: Nordbø Maskin AS

Byggherre: Statens vegvesen

Fullført: 2020

www.nasjonaleturistveger.no

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden