Nasjonale Turistveger: Åpner nytt turistveganlegg på Senja | Din Fritid
Nasjonale Turistveger

Åpner nytt turistveganlegg på Senja

Torsdag 15. oktober åpner Statens vegvesen nytt arkitekttegnet servicebygg i Mefjordvær på Senja med toalett og venterom samt nye og oppgraderte utearealer.


Nasjonal turistveg Senja er et ytre alternativ til E6 og hurtigruta, sammen med Andøya. Bilturen er en reise gjennom et skiftende naturlandskap med fjorder, fjell og levende bygder i ly for storhavet. Her gir nærkontakten med havet den store opplevelsen. På bildet ser vi den nyrenoverte moloen i Mefjordvær.

Ordfører i Senja kommune Tom-Rune Eliseussen foretar den offisielle åpningen av attraksjonen. Det blir kulturelle innslag og enkel servering.

Nybygget

Mefjordvær er et historisk fiskevær i Berg kommune, naturskjønt plassert langs Nasjonal turistveg Senja, mellom storhavet og høye fjell. Men servicefasilitetene ved moloen har lenge vært modne for et kvalitetsløft. Den gamle utedoen, busskuret og containere er nå fjernet og området er revegetert med strandfloraen. Nybygget inneholder toalett, teknisk rom, innvendig venterom og utvendig venteområde under tak. Dessuten er det etablert oppstillingsplass for bobiler med tømmeanlegg og snuplass for busser. Nye benker, rastemøbler og blomsterkasser er satt ut langs den karakteristiske moloen. Anlegget koster ca. 10,5 mill. kroner, hvorav servicebygget med toalett og venterom utgjør ca. halvparten. Det nye anlegget i Mefjordvær er det fjerde i rekken av spektakulære turistveganlegg på Senja, ved siden av Ersfjordstranda, Bergsfjordbotn og Tungeneset.

Verdiskaping

Anlegget i Mefjordvær inngår i Statens vegvesens turistvegprogram, som gjennom bruk av design, arkitektur og kunst i flott natur langs 18 utvalgte Nasjonale turistveger skal bidra til å få turister fra inn og utland til å feriere i Norge, og dermed styrke verdiskapning og bosetting i distriktene. Hvilket også skjer, viser gjennomførte analyser, blant annet på Senja. I en rapport fra 2019 fastslår analysefirmaet Menon Economics at reiselivbasert næringsliv på Senja har vokst langt mer enn i sammenlignbare områder. I perioden 2010 – 2017 mer enn firedoblet reiselivsbedriftene langs Nasjonal turistveg Senja lønnsomheten.

Omtalen

Statens vegvesens turistvegprogram får stort nasjonalt og internasjonalt gjennomslag med priser, utmerkelser og bred omtale. Dette bidrar til å bygge Norges omdømme internasjonalt som en fremragende design- og arkitekturnasjon.

Fakta

Arkitekt: Agraff Arkitektur i samarbeid med Fur Arkitekter

Entreprenør: Senja Entreprenør

Byggherre: Statens vegvesen

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden