Italia: Lucca | Din Fritid
Italia

Lucca

Man skal ikke reise lenge i Italia før man hører om etruskerne. Folkeslaget som preget landet i århundrer og som bygde mangt og mye, blant annet middelalderbyen Lucca.

For en tid tilbake tok vi leserne med til Pisa. Det var en by som gjorde inntrykk. Et annet sted vi hadde fått tips om i området er Lucca. Byen ligger bare en halvtimes kjøretur fra Pisa.

Gatelangs

Vakre torg, høye og ranke klokketårn, trange balkonger stappfulle med fargerike blomster og en hestedrosje med turister. Det er trivelig å gå rundt i Luccas gater. Mange av dem er trange brosteinsgater. Vekselvis finner du små butikker med lokale håndlagde produkter, før du kommer til et strøk med italienske merkeklær og mote med svimlende prislapper. Og du kan være trygg på at det aldri er langt til en espresso eller en cappuccino. Det er kaféer og restauranter på annethvert hjørne. Her finner du lokalproduserte oster, skinker, oljer og vin, og frukt og grønnsaker av super kvalitet.

Høydepunkt

Et spesielt trivelig torg vi oppdaget var Piazza dell’Anfiteatro, men du trenger neppe anstrenge deg for å finne et trivelig sted for din lunsj eller middag i Lucca. Byen er full av trivelig plasser og gode restauranter. Man kan gå byen rundt på den intakte bymuren, og man kan også sykle her. Har du ikke med deg sykkel kan det leies flere steder i byen.

Det høres kanskje ikke så unikt ut, men Lucca har mye av det man typisk finner i en sjarmerende italiensk middels stor by. Det betyr mange flotte gamle bygninger, utallige kirker, høye tårn og sjarmerende spisesteder. Trenger man mer for å ha en god opplevelse i ferien?

Kort om Lucca

Lucca er en by i Toscana med 90 000 innbyggere, og er kjent som en av de rikeste og best bevarte byer i Nord-Italia. Lucca ble grunnlagt av etruskerne og har en over fire kilometer lang intakt bymur og hele 99 kirker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden