Sverige: Familievennlig strandferie | Din Fritid
Sverige

Familievennlig strandferie

Fire timers kjøretur inn i Sverige fra Svinesund-grensa ligger det strandnære campingparadiset Halland. Her finner du spennende aktiviteter og fine familievennlige campinger i naturskjønne områder.

Halland omtales gjerne som Sveriges riviera. Stedet er velsignet med noen av landets lengste og vakreste sandstrender, noe som passer perfekt for ferieglade barnefamilier. I regionen finnes det en rekke fine campingplasser tett på havet og stranden.

Halmstad

Men la oss begynne med litt byliv. Halmstad har rundt 60 000 innbyggere og er Halland-regionens største by. Her er det en deilig kombinasjon av liv og røre, og avslapping. Men stedet er også kjent for sine lange sandstrender. Området byr på hele tolv golfbaner.

Noen av aktivitetene du kan gjøre, er for eksempel en sykkelutflukt til Möllegårds naturreservat. Her finner du et mangfold av fugler og blomster, og ikke minst kan du smake på World of Ricardos italienske is. Ønsker du mer fart og spenning? Da kan du ta utfordringen i Halmstad Wake Park. Wakeboard er en blanding mellom vannski, surfing og snowboard. Anlegget er bygget i et gammelt steinbrudd, rett ved siden av den koselige småbåthavnen.

Kritthvit

Halmstads meste kjente strand heter Tylösand og ligger åtte kilometer utenfor byen.  Stranden kjennetegnes av kritthvit sand og fire kilometer med bølgende sanddyner. På solskinnsdager trekker tusener av strandløver hit og mange blir igjen på kvelden for den berømte After Beachen på Hotel Tylösand. For litt roligere stemning anbefales stranden Svärjarehålan, den er også handicapvennlig. 

First Camp Tylösand

Et steinkast fra Tylösand strand ligger familiecampingen First Camp. Campingen byr på en fantastisk beliggenhet ved havet og har mange ulike tilbud og opplevelser for barna. Her finnes både barneklubb og et stort lekeområde med trampoline, klatrevegg og linebaner som barna kan bryne seg på.

Varberg

Lille Varberg har blitt et populært sted blant surfere på grunn av sin 100 kilometer lange kystlinje med ideelle forhold for både surfing og kiting. Hit kommer surfeentusiaster fra hele verden for å danse på de brusende bølgene. Det har gjort stedet til et av de mest populære sommerstedene på hele den svenske vestkysten. Byen har en flott bobilparkering i havnen, midt i sentrum. Det er ikke mulig å booke noen av de totalt 18 plassene her, men Din Fritids medarbeider fikk prøve ut plassen i fjor høst. Det er ikke rart i at dette er en svært populær plass med en autentisk ramme av en aktiv fiskenæring, med by og hav utenfor bobilvinduet.

Camping

I Varberg finnes et stort utvalg av ulike campinger, hvor flesteparten av de ligger nær havet. De familievennlige campingene Espevik, Kärradal og Stårvalla er godt tilrettelagt for barn, mens Getteröns, Björkängs og Läjets camping er større og har et stort utvalg av fasiliteter og tilbud. Sist, men ikke minst huser også Varberg en av Sveriges femstjerners campinger, nemlig Apelvikens camping.Apelviken ligger ved Kattegatts strandlinje. I takt med at campinglivet forandrer seg, har campingen fulgt med på utviklingen. Her får du det lille ekstra. Campingen har blant annet et stort basseng, eget aktivitetssenter, barneklubb, surfekurs, vanngymnastikk, yoga, danseklasser, innebandyskole og poolparty på sin imponerende liste over tilbud og aktiviteter. Restaurant Solviken serverer deilige retter og bestiller du rodizio, får du oppleve et herlig brasiliansk grillkonsept utenom det vanlige.

Kungsbacka

Første stopp i Halland etter Göteborg er Kungsbacka. Den lille byen kan friste med fine badesteder og opplevelser ute i det fri. På Gottskär kan du bade fra salte svaberg, kjøpe is i iskaféen eller nyte en middag på Hamnkroen med herlig havutsikt. Smarholmen er en av Kungsbackas mest populære badeplasser og her finnes det både klipper og en langgrunn sandstrand perfekt for sandslottbygging.

Området byr på fantastiske tur- og sykkelstier, vakre naturreservat og 20 ulike fiskeplasser. Hvis du føler for å oppleve kysten til fots, er Åsa kystpromenad en nydelig tursti med mange fine badesteder underveis. I Askhults by kan du oppleve bondesamfunnet slik det var på 1800-tallet. Et besøk til ærverdige Tjolöholms slott er også et must.

Boccia

Rörviks camping ligger i et rolig område nær naturen og havet, med barnevennlige strender og herlige klipper. På området finnes det fotballbane, sandkasse, boccia-bane og store åpne områder hvor du kan trekke puste dypt.Vallersvik camping ligger ved havet og de vakre strendene i Frillesås. Her kan man bo i enten bobil, campingvogn, telt eller på rom i vandrerhjemmet.

På Åsa Camping og havsbad bor du like ved stranden, men samtidig midt i byen med gangavstand til restauranter, butikker og bakeri.

Laholm

Laholm kan skryte av Sveriges lengste sandstrand på hele 12 kilometer. Legg til Hallands største elv og drøssevis av innsjøer, og det er lett å forstå at du alltid er i nærhet av vannet. Den lange sandstranden er et yndet sted for vindsurfere, og stranden er delt inn i egne vindsurfingssoner. Laholm er et historisk rikt sted som kan spores helt tilbake til midten av 1200-tallet.

Camping

Mellbystrand og Skummesløvsstrand er kommunens barnevennlige sommerperler. I Mellbystrand tilbyr den strandnære campingen Marias Camping/Bengts stugby overnatting og fasiliteter godt tilpasset barnefamilier. På Skummesløvsstrand finner du 400 meter fra havet en unik økocamping som er bygget opp med miljøvennlig og moderne teknikk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden