Ny bobilplass i Grebbestad: Naturställplats Grebbestad | Din Fritid
Ny bobilplass i Grebbestad

Naturställplats Grebbestad

Grebbestad er et idyllisk lite tettsted i Tanum kommune i Bohuslän i Sverige. Turistene strømmer til den idylliske havnebyen ved den fantastiske svenske skjærgården, og spesielt sommerstid er det trangt her. Da er en bobilplass med 127 plasser godt nytt!

Grebbestad, Sverige: Din Fritid er på bobiltur og tester ut Naturställplats Grebbestad. Førsteinntrykket er at navnet stemmer bra, dette er en naturplass. Her er det grønt og pent, godt organisert, stor kapasitet og ikke minst er det strøm på de aller fleste plassene.

Fra før av var det to tilbud i Grebbestad for bobilfolket: Grebbestadfjorden camping og den 67-plasser-store grusplassen på sydsiden av varehuset til Sportshopen i Grebbestad. Med det tredje og nyeste alternativet, Naturställplatsen, øker kapasiteten betydelig.

Har du vogn eller telt må du benytte campingplassen, bobilplassene i Grebbestad er kun for bobiler.

Bli med inn

Innkjøringen til den nye bobilplassen er kun 50 meter fra Grebbestadfjorden Camping. Plassen er delt i tre: Vest, Midt og Øst. På den østlige delen som ligger lengst fra innkjøringen er det en stor fin gresslette med strømbokser og nummerering. Her kan man i morgentimene se rådyrene beite og lytte til et imponerende fuglekor i de lune trærne som rammer inn plassen.

Praktisk og enkelt

Alle plassene er merket med nummerskilt, og det oppfordres til å parkere bobilen med skiltet midt på kjøretøyet. På den måten blir det nok plass mellom hvert kjøretøy til å opprettholde påkrevet sikkerhetsavstand. Enkelte plasser passer for biler helt opp til 10 meters lengde. Plassen er ubetjent, men informasjonsdisken i Sportshopen er tilgjengelig med opplysninger i åpningstiden. Det er den blide betjeningen hos nabo Grebbestadfjorden Campingplass som sørger for plenklipp og søppeltømming, også på Naturställplatsen. De kunne fortelle til Din Fritid at samarbeidet fungerer aldeles utmerket, og at de er glade for å få flere gjester til herlige Grebbestad.

Tømming av spillvann og septikk tilbys kun på plassen ved Sportshopen. Det er Sportshopen AB som er ansvarlig for bobilplassene, og henvendelser kan rettes til informasjonsdisken i den store sportsbutikken.


Den nye bobilplassen er så stor at selv på dette dronebildet vises ikke alle bilene.

Bestilling på nett

Det er utviklet et enkelt og lett forståelig system med reservering av plasser på internett. Man kan enten finne en plass man liker og sjekke om den er ledig, eller forhåndsbestille den plassen man ønsker og betale med kort. Alt skjer på hjemmesiden Sportshopen.com.

Det er aldersgrense 25 år for å kunne bestille plass. Securitas er leid inn for å sikre tryggheten på plassene.

Høysesongprisen er ikke mer enn 250 kroner inkludert strøm. Skal du tømme dotanken, kan du gjøre som oss: Sett den på bagasjebrettet og sykle opp bakken til plassen ved Sportshopen for å tømme. Om det ikke frister, er det kort vei til campingen hvor du kan tømme for en femtilapp.

Grebbestad er en av Sveriges fineste og koseligste byer langs vestkysten, og har nå langt større overnattingskapasitet for bobiler. Vi kommer helt klart tilbake - mange ganger. Vi gir Naturställplats Grebbestad ni av ti mulige poeng. Hadde det vært tømmemuligheter på selve plassen hadde det blitt toppscore.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden