Normandie, Frankrike: En uforglemmelig øy | Din Fritid
Normandie, Frankrike

En uforglemmelig øy

Tidevannsøya Mont-Saint-Michel er så spektakulær at det er fristende å si at dette er et reisemål alle burde oppleve en gang i livet. Men du har kanskje også hørt at det er mange turister der, og at kaos råder? Vi testet ut et besøk på festningsøya i sommer.

FRANKRIKE: Det er den 9. juli, og like før høysesongen treffer Mont-Saint-Michel.

Vi sitter i bilen på vei til klosterøya i havet. Veien er relativt smal, og vi aner at stort sett alle de andre bilene skal samme vei som oss. Før vi kommer fram ser vi flere bobilparkeringer. Og en trivelig liten landsby.

Landskapet er flatt, grønt og frodig. Skiltet i rundkjøringen inn til den offisielle parkeringen er nesten litt lite og forsiktig, men jeg rekker å tenke at «P Navettes (shuttle) Le Mt-St-Michel», betyr at vi er på rett avkjøring. At Mt er Mont og at St er Saint burde...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden