: Ungt kreativt par kjøper campingvogn for under 7.000,- | Din Fritid

Ungt kreativt par kjøper campingvogn for under 7.000,-

Det trenger på ingen måte å være dyrt å komme på campingferie. Er man både kreativ og fingernem, er det mange veier som fører til ferie. Jesper (22 år) og Rikke (16 år) er et godt eksempel. Vi har fulgt dem gjennom hele prosessen fra de sto der med en gammel campingvogn fra ´83 til de nå står med en istandsatt campingvogn klar til sin første ferie sammen.

Slik fant Rikke og Jesper vognen

Rikke Lunddahl Overbye og Jesper Tommerup Jensen har nettopp kjøpt sin første campingvogn – en Wilk Apollo 400 fra 1983 til 1500,- kr. Deretter er det investert en masse timer og ytterligere 3.500,- kroner i materialer og ekstra utstyr. Nå er de klar til ferie. - En i familien hadde denne gamle campingvognen, men brukte den aldri. Han ville mye heller ha en arbeidsbrakke, som han kunne bruke i arbeidet. En slik fant Rikke og Jesper i en avis, og kjøpte den for 1.500,- og tilbød seg å bytte. Det lykkes, forteller Jesper med et smil på leppene. - Selv om det er Jesper, som har campet siden han var ganske liten, så var det Rikke, som presset mest på for å kjøpe campingvogn. - Jeg har en gang vært av sted med en venninne og det var så hyggelig og avslappende. Mine foreldre leier hytter, men jeg vil heller ha mitt eget, sier Rikke.

En gammel Wilk fra 1983

Campingvognen er først og fremst velholdt. De tidligere eierne har passet godt på den. Med på kjøpet har Rikke og Jesper fått bl.a. fortelt, solseil og diverse campingutstyr. Det kan nettopp være en av fordelene med å kjøpe brukt. Man får mye for pengene. NB: Campingvognen er eldre enn Rikke

Største problemet er fukt

Det eneste problemet med denne vognen var litt fukt i den bakre delen av vognen. Heldigvis er både Jesper og hans far flinke med hendene. Jespers foreldre har også campet i mange år, så de er erfarne med campinglivet. Jesper har sammen med sin far åpnet vognen bak for å skifte ut råttent treverk med nye treplater. Det ser voldsomt ut, men operasjonen er ganske enkel.

Skade løses med en takluke

I taket var det også en skade, som hadde krevd et omfattende arbeid, men her har Jesper satt inn en ny takluke. Skaden er ganske enkelt skåret bort. Bonus med denne operasjonen er klar – en masse ekstra lys inn i campingvognen.

Fra gammel og slitt til ny og flott

Innvendig var campingvognen før mørk og kjedelig. Gulvteppet var mørkt. Det samme var gardinene og polstringen var mørk med store blomstermønster. Det er nå borte alt sammen. Rikke har sammen med sin mor vært utrolig kreativ ved symaskinen. Det er sydd nytt trekk, lampeskjermer, gardiner, puter og mye mer. Campingvognen oser av hjemlig hygge og romantikk. Det er virkelig flott gjort.

Ren retro toalett

Toalettet er ekstremt lite og det eneste stedet, der det bare er gjort ganske lite. Det er hengt opp et speil og så har Jesper planer om å flytte vannbeholderen inn under vasken, fordi gasskassen, der den står nå, er veldig liten. Det krever bare, at det settes opp en liten hylle.

Nytt kjøleskap

Et kjøleskap er det vanskelig å være foruten, så derfor har Rikke og Jesper satt inn et, som bare kan drives på 220 v og dermed bare brukes, når de er kommet fram til campingplassen og koblet på strøm. - Hvis vi handler og legger maten i kjøleskapet før vi reiser, må vi først og fremst sørge for at det er kaldt før vi skrur det av. Og så vil vi legge et par billige kjøleelementer inn i skapet mens vi forflytter oss, forteller Rikke.

Virkelig hyggelig feriehjem

Når man går en tur rundt campingvognen kan man selvsagt se at den er gammel og innvendig kan man også saktens se, at den har noen år på baken. Når det er sagt, kan man bare bli imponert over, hvor bra resultatet er blitt.

Klar til ferie

Masser av arbeidstimer har gitt resultater og campingvognen er nå klar for å danne rammen rundt Rikke og Jespers ferie. Første tur går til Billund og Legoland. Vi ønsker dem en riktig god tur og håper at den vil bli fulgt av mange flere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden