Østfold - det nye caravanfylket: Kingsrød Caravan AS: Solbyen leverer | Din Fritid
Østfold - det nye caravanfylket: Kingsrød Caravan AS

Solbyen leverer

– Fordelen med Østfold er at vi har lang sommersesong, sammenlignet med resten av landet. Sarpsborg er den byen i Norge som har flest soldøgn, og selv om vi nå ser etter nye, større lokaler ønsker vi fortsatt å være en liten trivelig forhandler i solskinnsbyen.

Hans-Erik Kingsrød er daglig leder i det nyetablerte selskapet Kingsrød Caravan AS. I forrige utgave kunne vi fortelle at Kroken-gruppen har etablert seg i Østfold. Ikke bare gjennom nyopprettede Østfold Caravan, men også med Kingsrød Caravan. Selskapet er et samarbeidsprosjekt mellom hovedaksjonær Kroken Caravan Detalj AS og Kingsrød Bobiler AS. De siste årene har Kingsrød Bobiler solgt Roller Team og vogner fra Sterckeman.

Hans-Erik Kingsrød har i en årrekke drevet eget firma med salg av personbiler. I 2004 begynte han også med salg av bobiler, og ble etterhvert rendyrket bobilforhandler.

 

Overgang

– Nå er vi midt i en overgangsperiode, forteller Hans-Erik.

– Det er en utfordring mens det står på, og jeg ser virkelig frem til å kunne satse helhjertet på det nye selskapet, og ikke minst den nye porteføljen vi har fått. Jeg er strålende fornøyd med produktene. Har rukket å få et inntrykk etter å ha kjørt skytteltrafikk mellom Krokens lager og butikken her i Sarpsborg, forteller den blide sarpingen, som har fylt opp plassen utenfor dagens lokaler med bobiler fra Laika, LMC og Bürstner.

– Hvilke endringer medfører det for deg og kundene at dere nå er en del av Kroken-systemet?

– Det er en stor overgang for oss som en liten, lokal forhandler å få tilgang til alle systemer og løsninger i Kroken-systemet. Det er veldig mye som er gjennomtenkt og tilrettelagt, samtidig som det krever mer av oss, spesielt i starten. Endringen vil føre til at kundene møter en mer profesjonell forhandler, selv om vi er opptatt av å beholde egenarten vår. Jeg har fått ”bekymringsmelding” fra gjengen med kunder som møtes fast i butikken hver fredag. De er redde for at det blir slutt på det uformelle treffet med kaffe og vafler. Men jeg kan forsikre om at terskelen i vår nye butikk ikke blir noe høyere.

– Hva blir unikt med nye Kingsrød Caravan AS?

– Vi vil få en stor Max Fritid-butikk, vi vil tilby bobiler med markedets beste tetthetsgaranti, kunden kan få produktene raskt levert - vi har mye på lager. Vi kan kort og godt levere, det er vår store fordel, avslutter Hans-Erik.

 

Kingsrød Caravan AS

Omsetning 2016/2017: 13/27 millioner kroner

Budsjettert omsetning 2018: 35 millioner kroner

Eiere: Kroken Caravan Detalj AS og Kingsrød Bobil AS

Etablert: Hans Erik Kingsrød bilimport (bobiler.com) 15 år siden

Antall ansatte: 5

Lokaler: 300 kvm (søker nye)

Merker: LMC, Laika og bybobiler fra Bürstner, samt vogner fra LMC.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden