Mysen Caravan: Østfolds eldste forhandler | Din Fritid
Mysen Caravan

Østfolds eldste forhandler

– Å yte service og gi kunden en god opplevelse er våre to viktigste satsningsområder, forteller daglig leder Rune Lysaker i Mysen Caravan. Forhandleren holder til ved E-18 i Indre Østfold, en knapp times kjøretur fra nærmeste konkurrent.

– Vi var klar over at det kom nyetableringer i Østfold, og hadde håpet at de kom i nærheten av oss, i Indre Østfold. Det skjedde ikke; Kroken etablerte seg sør i fylket, hvor det er bosatt flest folk. Det er forståelig, men jeg tror etableringen av nye forhandlere tiltrekker seg flere og nye potensielle kjøpere fra et større geografisk nedslagsfelt, som også vi vil nyte godt av. Ut i fra det synet ønsker vi også Williams´ storsatsing velkommen, forteller Rune Lysaker.

 

Erfaren

– Hva har det at dere er fylkets eldste forhandler lært dere?

– For det første har det gitt oss en trygghet på at vi har erfaring og kunnskap nok. Det er en lang vei å gå for å lære seg bransjen og produktene våre. Jeg regner to års opplæring som normalt for å bli en dyktig selger. Og for de som skal jobbe med rekvisitabutikken er det enda mer krevende og det tar lenger tid å bli god. Det er viktig å investere tid i de ansatte.

En annen viktig ting vi har lært gjennom mer enn 40 år er at markedet ikke vokser til himmels. På slutten på 80-tallet var det 14-15 forhandlere i Østfold, på 90-tallet var det kun 4-5 igjen.  Det vil utvilsomt komme en stabilisering - veksten vi har opplevd den siste tiden kan ikke fortsette for alltid.

– Hva blir viktig da?

– Da blir de to tingene som vi i dag jobber veldig bevisst med enda viktigere: Kunnskap og service. Mysen Caravan har begge deler, og vi har i tillegg lang erfaring.

 

Fremtiden

– Mysen Caravan er en familie-eid bedrift. Vil det fortsette?

– Jeg har blitt veldig bevisst på at jeg skal ta avgjørelser basert på kundenes og de ansattes beste. Jeg kan ikke styre bedriften i noen retning for at det skal passe barna mine å ta over på et tidspunkt, for eksempel. Jeg er ikke opptatt av å eie, og jeg ser for meg en utvikling fremover hvor det blir stadig vanskeligere å stå alene på egne ben som en uavhengig, liten forhandler. Derfor er vi også åpne for at fremtidens Mysen Caravan kan ha en annen eierstruktur enn dagens.

 

Påbygg

Mysen Caravan setter spaden i jorden etter at sommeren er over. I løpet av vinterhalvåret skal et nybygg på ???? kvadratmeter reises. Før sesongstart 2019 skal et nytt verksted og en ny utstillingshall på plass. Det er tre grunner til utvidelsen, ifølge Rune:

– Vi trenger for det første bedre arbeidsforhold på verkstedet, et prioritert område for oss. I tillegg trenger vi en større innendørs utstillingshall, for det er viktig for å vise frem produktene i trivelige omgivelser - året rundt. Sist, men ikke minst, gleder vi oss til å få en dobbelt så stor rekvisitabutikk.

 

Mysen Caravan AS

Omsetning 2016/2017: 88,6/84 millioner kroner

Budsjettert omsetning 2018: 90 millioner kroner

Eiere: Rune og Magne Lysaker

Etablert: 1977

Antall ansatte: 14

Lokaler: Dagens lokaler er på 2780kvm. Tilbygget blir på ca 1000 kvm.

Merker: Adria, Camp-let, Hero camper, Dethleffs, Kabe, Knaus, Sunlight

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden