Knaus Tabbert i 2022:: – Vi er på vei mot nye høyder | Din Fritid
Fra Knaus Tabbert sin pressekonferanse på Caravan Salon 2022 hvor administrerende direktør i Knaus Tabbert AG, Wolfgang Speck har ordet.
Knaus Tabbert i 2022:

– Vi er på vei mot nye høyder

Slik åpnet administrerende direktør i Knaus Tabbert AG, Wolfgang Speck, dagens pressekonferanse. Tema var gruppens økonomiske resultat for regnskapsåret 2022. For første gang har gruppen passert en milliard euro i omsetning.

Dette er de harde fakta: Konsernets inntekter overstiger 1 milliard euro for første gang i regnskapsåret 2022. Justert driftsresultat (EBITDA) på 6,7 prosent i 2022 oppfyller prognosen. Foreslått utbytte på EUR 1,50 per aksje. Fjerde kvartal leverer 356 millioner euro i inntekter og 39 millioner euro i driftsresultat. Knaus Tabbert varsler at det forventes også sterk vekst i regnskapsåret 2023.

Pressekonferansen ble gjennomført online fra selskapets hovedkvarter i Jandelsbrunn i Tyskland, i dag. I årsrapporten bekreftet Knaus Tabbert Group en rekordomsetning på 1,05 milliarder euro det siste året. Dette representerer en økning på 187 millioner euro eller 21,7 prosent sammenlignet med året før.

Knaus Tabbert forteller at rekordresultatet kom som et resultat av fremdeles høy etterspørselen etter fritidskjøretøy i Tyskland og Europa. Totalt sett, til tross for alle leveranseutfordringene, ble det oppnådd ny salgsrekord med hele 29 556 enheter fakturert over hele konsernet (I fjor: 25 922). Det totale salgspotensialet, om man ser på den høye markedsetterspørsel og ordrereservene, kunne produsenten ikke klare å levere, forteller Knaus selv. Dette skyldtes mangel på leveranser, spesielt bobilchassis, som følge av problemene i det Knaus Tabbert kaller “forsyningskjeder”, som igjen bunner i global mangel på halvledere (chip), noe Knaus Tabbert delvis kunne kompensere for ved å produsere flere campingvogner.

Is i magen

– Vi tok en beslutning om å beholde våre ansatte i jobb, I stedet for permitteringer og oppsigelser ga vi i stor grad våre ansatte opplæring og trening. Det kunne vi nyte godt av, spesielt i fjerde kvartal da vi fikk inn deler som forventet, og vi hadde beholdt vår store produksjonskapasitet. Vi forventer at dette vil bli enda tydeligere og skape enda forbedret inntjening i inneværende regnskapsår 2023. For nå får vi inn langt flere chassis, forteller Carolin Schürmann, finansdirektør i Knaus Tabbert AG.


Carolin Schürmann er finansdirektør i Knaus Tabbert AG.

Sterkeste kvartalsresultat i selskapets historie

Fjerde kvartal, hvor tiltakene for å tilpasse produksjonen til hele fem ulike chassisleverandører for første gang viste full effekt, ga et rekordtall. Med 355,6 millioner euro (samme periode i fjor: 228,2 millioner euro) ble den høyeste omsetningen i et kvartal som noen gang er oppnådd av produsenten. 

Ordrereserve


Administrerende direktør i Knaus Tabbert AG, Wolfgang Speck.

Som et resultat av den fortsatt høye ordreinngangen var ordrereserven per 31. desember – som året før – på rundt 1,3 milliarder euro, eller 30 711 enheter (litt ned fra året før: 32 398 enheter). Dette gir god trygghet for 2023. Rundt 58 prosent av ordrereserven er motoriserte kjøretøy, det vil si bobiler og bybobiler. Det innrømmer Knaus å være spesielt godt fornølyd med da disse har det produsenten kaller “en høyere absolutt lønnsomhet”.

– Fjoråret var et ekstremt år for Knaus Tabbert. Introduksjonen av ikke mindre enn fire nye chassis for bobiler, totalt 16 nye modeller for bobiler og bybobiler ga store utfordringer og mye arbeid, forklarer toppsjef Wolfgang Speck. Overgangen var nødvendig på grunn av de stadige produksjonsavbruddene på grunn av store problemer med påliteligheten til forsyningskjedene, fortsetter han. At vi likevel har klart å generere rekordomsetning og rekordinntekter, reflekterer den høye tilpasningsevnen til hele konsernet vårt. Med de nye chassisene og økende stabilitet i leverandørkjedene er konsernet nå på en veldig god vei mot fornyet styrke og høyere lønnsomhet, avslutter administrerende direktør i Knaus Tabbert AG, Wolfgang Speck.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden