Appelsintid
I disse påsketider spiser hver og en av oss i snitt over en kilo appelsiner! Nå er de ekstra søte og saftige. Her får du noen ekstra grunner til å ta med noen ekstra på handleturen.
Mange har med seg appelsin i sekken på tur i påsken, og den er enkel å dra frem som en sunn og frisk snack. Den holder også godt i sekken og tåler en støyt. Men appelsinen kan brukes til langt mer enn at den skrelles og spises på skitur i påsken. Gulbrandsen tipser om å bruke appelsinen som dressing på friske salater, i gule påskesmoothier, og i sauser for å tilsette syre.
– Press appelsiner til juice til en ekstra god påskefrokost, eller å ha i bakst og kaker for en god balanse mellom sødme og syrlighet sier hun.
Smarte byttetriks i påsken
Vi spiser alle en del søtt i påsken. Påskemarsipan og kvikklunsj fyller mange påskeegg rundt om i landet. Men hva med å gjøre sjokoladen litt sunnere ved å spise den i kombinasjon med appelsin? Sjokolade og appelsin er gode smaker sammen. Prøv for eksempel å skjære opp appelsiner i båter og dypp den i smeltet sjokolade. Litt sunnere og veldig godt!
Gulbrandsen råder også om å tilby appelsin på tur før sjokoladen kommer opp av sekken.
– Appelsinen gir oss energi, inneholder masse gode næringsstoffer, og er full av god og forfriskende væske som kan bidra til å slukke tørsten på skitur.