Tips til sommerkos:: 10 erkebritiske oppskrifter for norske sommerkvelder | Din Fritid
Afternoon tea i norsk hage. Foto: Brodogkorn.no
Tips til sommerkos:

10 erkebritiske oppskrifter for norske sommerkvelder

Ta Englandsferien hjem til Norge med afternoon tea i egen hage. Bli med på en liten reise i din egen hage, eller i bobilen og vogna!


Engelsk ostekake.

Om det blir for kjelkete å komme seg avgårde til England i år, kan man alltids prøve å gjenskape den britiske følelsen på egen jord. En ekte britisk afternoon tea skal serveres på ditt fineste servise, og det korrekte tidspunktet for måltidet er mellom 15 og 17. 

– Enten du velger hjemmebakte varer eller tar snarveien og kjøper maten på ditt lokale bakeri, er det enkelt å skape klassisk britisk stemning hjemme, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Når man serverer full afternoon tea, betyr det at man serverer et komplett måltid med både sandwicher, scones og noe søtt til avslutning. Formen er viktig: Sandwicher som serveres skal deles diagonalt – slik at de blir trekantede. Går du for høy snobbefaktor, skjærer du også av skorpene på sandwichene.

Brødet du velger til sandwichene kan du gjerne kjøpe hos den lokale bakeren din – be isåfall om en type som er mest mulig firkantet slik at du kan lage de trekantede sandwichene uten altfor mye avskjær.


Scones med clotted cream. Foto: Brodogkorn.no

Her er oppskriftene du trenger for å dra på ferie til England - uten å forlate landet. 

  1. Klassiske afternoon tea-sandwicher

  2. Smørloff til sandwich

  3. Scones

  4. Clotted cream

  5. Lemon curd til scones

  6. Madeleines

  7. Rabarbraterter

  8. Britisk sponge cake

  9. Poppy seed cake

  10. Engelsk ostekake med sitron og rosiner


Lemon curd.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden