Caravan Salon 2023: På fredag åpner dørene | Din Fritid
Caravan Salon 2023

På fredag åpner dørene

Finn frem de beste joggeskoene, for fredag åpner verdens største caravanmesse - Caravan Salon - i Düsseldorf med totalt 250 000 kvm spennende messehaller. 

Caravan Salon er årets store happening for utstillere og besøkede fra hele verden, og i år melder arrangøren at de har slått fjorårets rekord når det gjelder utstillere.

Messen har hele 16 haller, utendørs aktiviteter og over 750 utstillere spredd ut over 250 000 kvadratmeter med alt du kan forestille deg av bobiler og campingvogner men også absolutt alt av tenkelig og utenkelig utstyr og teknikk. Her finner du blant annet de første modellene med stemmestyring av alt fra vann- og gassfyllingsnivåer til klimaanlegg og oppvarming. I tillegg presenteres selvfølgelig de nyeste interiørtrendene i bobiler og campingvogner - og i år er det lyse, varme farger, naturlige tretoner og bærekraftige materialer som gjelder, forteller arrangøren.

Når det gjelder campingvogner, vil det være et bredt utvalg for tradisjonelle brukere som par som ønsker lette reisevogner til barnefamilier med sine behov. Men også modeller som henvender seg spesielt til for eksempel aktive idrettsutøvere med stor lagringsplass til utstyr.

På samme måte er utvalget av bobilmodeller bredt. I tillegg til populære klassikere som alkovemodeller og halv- eller helintegrerte modeller, blir kompakte bobiler mer og mer populære takket være størrelsen. De skiller seg ut med sin smidighet på den ene siden, men tilbyr også god plass. Komforten er kjent fra helintegrerte modeller takket være smarte interiørløsninger. En fellesnevner for dagens bobiler er at den nye teknologien gjør kjøreopplevelsen tilnærmet lik vanlige personbiler. Noe som gjør at en nybegynner som vanligvis ville gått for en campingvogn, kanskje vurderer bobil isteden.

Bobil VS campingvogn

På grunn av den store etterspørselen etter bobiler er det også flere og flere produsenter av basisbiler som kommer inn på campingvognmarkedet. Ved siden av Fiat Ducato og de identiske Citroën- og Peugeot-modellene har kjøretøyer fra Ford, Iveco, MAN, Mercedes, Renault og Volkswagen også lenge vært en del av mange bobilprodusenters serier. Det utvidede utvalget av chassis gir ikke bare kundene flere alternativer, men gir også produsentene enda flere designalternativer.

Så det er med andre ord bare å glede seg til årets messe i Tyskland. For de av dere som ikke har anlending til å besøke messen, vil Din Fritid selvfølgelig være tilstede og presentere de største høydepunktene om ikke lenge.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden