Campingvognentusiaster: Vogn for alle penga | Din Fritid
Campingvognentusiaster

Vogn for alle penga

Familien Bystøm fra Askim er en aktiv gjeng på fire, som i mange år har feriert med campingvogn. De bruker vogna både som fastliggere i vinter-Norge, og de reiser land og strand rundt i sommersesongen. Både i Norge og utlandet.

Vi fikk selskap av familien Bystrøm på ferie til Danmark, og de kunne fortelle at i 2009 kjøpte de sin første vogn, en Knaus 560. Da var det gjort! Det var ingen tvil om at dette var måten familien ønsket å feriere på. Barna Hanna (11 år) og Sander (13 år) er like begeistret som foreldrene Linda og Knut Ole. 

I ettertid har de avansert, og byttet ut vogna med en Knaus Südwind Exlusive 650, ikke noen typisk vogn å reise rundt med, men Knut Ole vegrer seg ikke et sekund. De har trekkbil som tåler å dra en vogn på denne størrelsen, og en sjåfør som vet han får plassert vogna der han ønsker, så det er null stress. 

Mye på farten

Så langt har Bystrøm-familien vært mye i Danmark, Sverige og Norge, men de har også planer om å reise lenger sørover, for eksempel til Kroatia, Italia eller Frankrike. 

Planen er å ikke benytte seg av hovedårene nedover, men å få sett - og opplevd mest mulig underveis. Linda har blant annet et ønske om å oppleve Østerrike, og å huske noe annet enn tyske motorveier. 

– Tyskland har jo så mye mer å by på, enn å være kun en kjapp gjennomfartsåre, sier hun.

Vintersesong på hell

Det er vår i lufta, og snart er det nedrigging fra vinterplassen på Sjusjøen for familien. 

– Vi bruker vogna aktivt hele vinteren igjennom, og har i flere år hatt fast plass på Sjusjøen - nærmere bestemt på Mesnali Camping. Vi trives veldig godt der oppe, og hele familien er glade i både å stå på slalåm og langrenn, sier Linda.

 – Vi har også hatt mange fine fotturer før snøen kommer, sier de. På Sjusjøen er det flere kjente med campingvogn, og det er hyggelig både for oss og ungene at vi har venner i nærheten. 


Håndklær til tørk etter en lang dag på stranda.

Frihet på hjul

– For oss er dette en ideell ferieform. Vi ser ingen grunn til å forandre på noe som har gitt så mye glede, og som er midt i blinken for oss. Vi kommer akkurat dit vi vil, når det passer oss. Vi kan bli så lenge vi vil på et sted, og hvis vi ikke trives, er det bare å reise videre. 

Hittil har vi ikke fricampet, men tanken er ikke fremmed for oss, sier Knut Ole. 

– En annen ting vi elsker ved det å campe med vogn, er at vi kan sette igjen “hytta” på forskjellige steder, mens vi tar oss dagsturer og utflukter med personbilen som vanlig, sier de.

Klar for sommeren

Nå står sommersesongen for døra, og etter at de har gravd fram vogna fra fjellet, starter planleggingen av sommerens utflukter. Mye tyder på at det blir Danmark i år igjen, siden dette er et ferieland de trives veldig godt i. 

– Men vi ser ikke bort fra at vi fortsetter nedover i Europa i år, sier Linda. 

– Vi har ingen typisk reisevogn, men jeg ser ingen begrensninger på grunn av størrelsen, sier Knut Ole. Her er det kun muligheter! Vi har stor grad av komfort i vogna, og god plass til det vi trenger å ha med oss. Både vi og ungene føler at vi har god plass rundt oss, selv på lengre turer.


Det eneste som trenger oppgradering nå, er grillen!

– Det eneste jeg ser at vi virkelig trenger å oppgradere nå, er grillen, flirer han. Den er rett og slett for liten, og det går for tregt! Så for å unngå flere diskusjoner med kona i sommer om temaer som hvor mange maiskolber det er mulig å få plass til på grillen, så blir det nok investert i en ny. – Dette er happy days, smiler de.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden