: Campister - men aldrig kørt med campingvogn | Din Fritid

Campister - men aldrig kørt med campingvogn

Slik forteller familien Petersen fra Jejsing ved Tønder, når jeg møter dem under deres ferie på Ristinge Camping på Langeland – den lille avlange øya syd for Fyn. De har allerede vært der en uke og er i full gang med den andre. Vi sitter lenge og snakker om denne deilige delen av Danmark, mens fler og fler familiemedlemmer kommer og setter seg rundt bordet. Det viser seg at de er nesten 10 stykker på tur sammen og i helgen kommer det enda fler fra familien på besøk. Det er en mer enn 30 år gammel tradisjon.

Familien er ofte fler enn 20 til bords. Menyen består oftest av gode viner og oksekjøtt. Det er jo ferie.

”Vi kom til stedet første gang i 1972, dengang det het Skjolds Camping, og siden har vi bare blitt her. Nå er vi tre generasjoner sammen, så den eldste er vel meg og min kone, og den yngste er lille Ditte på ca. 3 måneder”, forteller Jørgen Petersen, som aldrig har tilbragt ferien i campingvogn, men startet med telt og nå i hytte. ”Den hytta vi bor i nå, er helt topp. Vi har alt vi trenger. Bad, toalett, Tv med video og mikrobølgeovn m.m.. Det er som et sommerhus, men bare litt mindre. Fordelen her i forhold til et vanlig sommerhus er, at ungene kan løpe over til lekeplassen, der det er masser med lekekamerater. Dersom man bor i sommerhus, er det jo ikke alltid enkelt å vite, hvor det bor andre barn. Dette er videre mye mer avslappende enn, om vi skulle bo på hotell. Det gjør jeg mye i forbindelse med jobben, så når jeg har fri, fortrekker jeg å kunne slappe av her på campingplassen”, sier Jørgen.

”I løpet av de første årene kjørte vi rundt til hver krik og krok av øya, og flere ganger til Fyn, og her er jo veldig mye å se på og virkelig deilig natur, men nå blir vi mye mer på plassen og er sammen med hverandre. Så blir det tid til å snakke om mye av det man ikke får tid til i det daglige”, forteller Jørgens hustru Mona og fortsetter, ”vi har imidlertid en tradisjon som vi helst ikke vil bryte og det er en tur til Klinten for å se solnedgangen. Den er så imponerende, selv om vi har sett den uttallige ganger, at jeg helt har sluttet å telle. Dersom været passer drar vi ned på stranden, som ligger fem minutter herfra, og for øvrig er veldig barnevennlig”.

Ditte er bare 3 måneder gammel og på sin første campingtur, men det går riktig bra. Her er hun med Mathias, også 3 måneder gammel

Man hygger seg til den store gullmedalje

Selv om familien Petersen er på ferie sammen bor de hver for seg. Sønnen Peter bor i campingvogn sammen med sin Mette og deres lille Ditte, som er på sin første campingtur. Det går fint å ha med familiens nye medlem på tur. Peters fetter er slakter og ansvarlig for å ha med godt kjøtt til grillen, som Peter passer. De er ofte mer enn 20 personer til bords, og man hygger seg til den store gullmedalje. ”På menyen står ofte oksemørbrad og gode rødviner. Og været spiller stort sett ingen rolle. Selvfølgelig er de lune sommerkvelder best, men vi kan alltids flytte inn i forteltet til meg og Mette, dersom det blir for ille. Det har vi gjort noen ganger og det er ordentlig trivelig, forteller Peter, som selv kom til Ristinge Camping som barn og opplever noe helt spesiellt ved å ha med sin egen lille datter. ”Hun skal også få noen av alle de gode opplevelser, jeg selv har fått her i området. Så vi har mange år igjen her på campingplassen, før jeg kan si at det var det”, avslutter Peter.

Det er fast tradisjon, å se på solnedgangen ved Klinten. Selv om man har gjort det i over ti år, er det fortsatt flott.

Faktaboks

Det er 200 meter til stranden. Campingplassen har masser med aktiviteter for barn bl.a.
barnetime, skattejakt om natten, minimotorsykler og sirkus på besøk.

Det er tømmerhytter som leies ut. Det finnes to forskjellige størrelser. 15 m2 campinghytter og 20 m2 luksushytter. Man leier også ut Knaus-campingvogner.
Det kan anbefales å bestille i god tid, dersom du skal ha ferie i høysesongen. Du kan spare penger ved å leie utenom sesongen.

Husk du må ha campingpass, selv om du leier.
Campingplassen er medlem av DK-Camp. Du kan besøke den på www.ristinge.dk eller www.dk-camp.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden