: FDM Hegedal Camping: En perle i Danmark | Din Fritid

FDM Hegedal Camping: En perle i Danmark

Det kan ikke slå feil, dersom man velger en ferie på Djursland. Danmarks såkalte nesetipp har mye å by på både for store og små. Vi valgte denne gang FDM Hegedal Camping rett ved Fjellerup, som utgangspunkt for ferien. Det er sent på ettermiddagen, når vi ruller inn på den rolige og barnevennlige campingplassen. Heldigvis er det plass rett ved vannet.

Glade børn på legepladsen, der er campingpladsens bankende hjerte. Her mødes vennerne.

Mathias, vår sønn på godt og vel 1 år har nettopp lært å gå, og de små litt usikre bena blir raskt satt i gang med å utforske plassen. Mens Rasmus går i gang med å koble på strøm og sveive ned støttebenene, så vi er klare til å flytte inn, går Mathias og jeg på oppdagelsesferd.

Lekeplassen er det helt store trekkplaster. Den er full av glade barn, som klatrer, hopper, bygger, husker og har det herlig. Det er her de møtes og på kort tid finner nye venner. Mathias betrakter med store øyne den aktiviteten, som foregår, men på behørig avstand. Man er jo ikke så stor.

Oversigt over pladsen, ligger lige ned til vandet.

Vi fortsetter ned på stranden, der dagens solbadende gjester så smått er i ferd med å pakke og dra hjem til campingvognene på plassen. En far og sønn er imidlertid i ferd med å sette kanoen på det stille vannet. De kan få tid til en liten tur, før det er tid for mat. Lengre ned på stranden håper en sportsfisker på litt flaks, kanskje er ikke kveldsmaten i hus ennå.

Mens Mathias er i full gang med å samle stein og muslingskall, går det opp for meg, hvilken herlig campingplass vi har ”flyttet” inn på. Det er høyt under taket, frisk luft, deilig natur, barnevennlig strand og god plass til, at alle kan gjøre nøyaktig det de hadde planer om, før ferien startet. Det være seg å døse i liggestolen, til en tur på golfbanen eller på sykkel, eller bare syssle med sine egne små ting og gjøre noe av alt det, man ikke rekker til daglig. Det er rolig, selv om der egentlig er mange barn.

Campingpladsen ligger lige ned til den børnevenlige strand.

Det er ikke frivillig, at Mathias blir med tilbake til campingvognen, der Rasmus, som de fleste naboene, har fått fyrt opp grillen. Vi hjelper hverandre å gjøre klart og kan endelig skåle og ønske god ferie over en god biff og et glass rødvin. Det er en av de danske sommernetter, da lyset aldri blir helt borte og man kan sitte ute under en stjerneklar kveldshimmel til langt ut på natten, så det gjør vi.

Dagen etter står vi igjen opp til en deilig sommerdag med blå himmel. Det er mest naturlig å legge seg ned på stranden og få litt sol, men vi pakker syklene og ryggsekkene. Djursland skal utforskes. Mathias har allerede sykkelhjelmen på. Han er klar.

FDM Hegedal Camping*** ligger 3 km vest for Fjellerup i et rolig naturområde. Sesong: 3.4. – 12.9. 2004

Dersom du ikke har egen campingvogn, kan hytter, campingvogner og Combi Camp teltvogner leies.

Gode barnevennlige attraksjoner:
Ebeltoft Zoo & Safari , Hobro Mini Zoo, Randers Regnskog, Verdenskartet ved Klejtrup Sjø, Djurs Sommerland, Djursland for full damp, Kattegattcentret. Les mer om dem på campingplassens hjemmeside.

Forsesong - og ettersesongplasser til gunstige priser. Få et tilbud av leirsjefen på tlf. 86 31 77 50

Tag golftasken med på camping og brug den på den nærliggende golfbanen.

Nytt til sesongen 2004

Ved redaksjonens avslutning har plassen nettopp inngått en avtale med den nærliggende golfbanen Norddjurslands Golfklubb. Kontakt plassen for ytterligere informasjon, deriblant priser.

Les mer på www.hegedal.fdmcamping.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden