: Test: Dethleffs Advantage Helintegrert I 5801 (2004-modell) | Din Fritid

Test: Dethleffs Advantage Helintegrert I 5801 (2004-modell)

De tyske Dethleffs bobilene er et av de mest anerkjente merker her i Skandinavia. Vi valgte den helintegrerte modellen Dethleffs Advantage Helintegrert I 580, på en ca. 4500 km. tur Østersjøen rundt. Bobilen ble testet under ekstremt dårlige veiforhold. Reiseartikkelen Østersjøen rundt, kan du finne under ferie i utlandet.


Kjøkken

Inngangen til bobilen skjer midt i bilen. Når man kommer inn i bilen finner man det praktiske vinkelkjøkkenet med overskap, vask, tre kokebluss, skap med uttrekksskuffer til gryter og panner samt en bestikkskuff og et 89 liters Dometic kjøleskap, inneholdende en 6,5 liters fryseboks.

Toalett/baderom:
I den bakerste delen av vognen finnes badeværelset som etter campingforhold er romslig. Et stort Thetford toalett med elektronisk spyling finnes i enden av rommet og over det sitter et praktisk innredet baderomsskap. Et forheng skjermer mot vann på toalettet da dusjen er plassert i umiddelbar nærhet.

I motsatt ende av toalett og baderom finnes håndvask, speil med hylle og underskap, som avskjermes med to pleksiglassdører mot vannsprut. En god innredning.


Stuen

Den såkalte oppholdsstuen er plassert der man kommer inn i vognen til høyre for kjøkkenet. Her er det plassert en sittebenk på hver side med et bord imellom, i tillegg kan begge stolene i førerhuset snus, slik at det er god plass til 6 -7 personer ved bordet. Under benkene er anbragt henholdsvis ferskvannstank og gasskasse med utvendig tilgang.

Praktiske ting:
Bobilen er utstyrt med både ferskvanns- og spillvannstank. Spillvannstanken tømmes med nøkler utenfra. Bak kjøkkenskap og under bakerste seng finnes rom til oppbevaring av campingmøbler og tilbehør, grill m.m. Over fører- og passasjerstolene ”henger” en ekstra dobbeltseng, som kan legges ned om natten, dersom man har bruk for en ekstra seng. Denne helintegrerte modellen er lys og vennlig med pent stofftrekk, store åpningsbare vinduer og takluker.


Minuser

Ingen bil uten et minus eller to. Bilen er utstyrt med vendbare pilotstoler, der ergonomien ikke var helt i orden. Sittebenkene mangler seler, dersom man kjører med børn i bilen. Det ville vært en god ide med armlene på benken ved inngangsdøren. Bordet i sittegruppen er vanskelig å passere, burde kunne klappes mer sammen.

Truma gassvarmeren tar for mye av den sparsomme oppbevaringsplassen under bakerste dobbeltseng.
Det mangler en effektiv skillevegg bak kjøkkenskapet slik at kjøkkenredskapene ikke faller ned i det yttre oppbevaringsrommet. Kjøkkenskuffen bør ha en høyere bakkant da bestikk glir bakover og ned i underskapet.


Plusser

Gode kjøreegenskaper, selv under dårlige veiforhold, en behagelig reisevogn med masser av motorkraft. Funksjonelt kjøkken, gode toalettforhold og gode senger, romslig førerhus med utsyn gjennom panoramavinduer, som om kvelden eller ved sterk sol kan avskjermes med de praktiske sjalusigardiner.

Bobilen har en kurant størrelse, som alle uansett kjøreferdigheter, mann eller kvinne, kan håndtere. Det kreves bare vanlig B-førerkort for å kjøre bobilen.


Generelt

Dethleffs bobil er romslig, en god kjørevogn til korte og lange reiser, og en vogn man føler seg hjemme i. Bobilen har en akseptabel svingradius, og kan parkeres nesten overalt.

Hos forhandleren har vi følt oss usedvanlig velkomne og godt mottatt, servicen var helt på topp og det er et sted man helt sikkert vil komme tilbake til.


Fakta

Dethleffs Advantage helintegrert I 5801
Motor: Fiat 2,3 liter TDJ 110 hk.
Chassis: Fiat
Egenvekt: 2880 kg
Totalvekt: 3495 kg
Total lengde: 630 cm
Total bredde: 225 cm
Total høyde: 295 cm
Innvendig Høyde: ca 200 cm
Sengemål over fører: 191x140 cm
Sengemål midten: 206x92 cm
Sengemål bakerst: 190x135 cm

Standardutstyr:
Fiat chassis
Store sidespeil
Air-condition i førerhus
Servostyring
5 gear
3. bremselys
Utvendig markise
Lys ved inngang
230 volt,12 volt kontakt, og antennekontakt
El-vindu på førersiden
Kontrollpanel
Stømforsyning 12v. og 230v.
Ladeaggregat / omformer
Støtteben bak
El dørtrinn
Kjøleskap 12v/ 230v/ gass, 89 liter med fryser
3 gassbluss og stålvask
Thetfordtoalett med elektrisk spyling
Ferskvannstank: 120 liter
Spillvannstank: 110 liter
Truma luftvarme C3402 med elektronisk tenning
Gangbart tak med takreling
Km/l: ca 10 km ved blandet kjøring

Importør og forhandler

www.dethleffs.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden